vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Onderzoek bij Fysio-WFO

Fysio-WFO doet mee met onderzoek naar effectiviteit behandelmogelijkheden van nek- en/of schouderpatiënten.

Nek- en/of schouderpijn komt veel voor. Bij de gemiddelde fysiotherapiepraktijk is dat 13,6 % van alle klachten. Fysiotherapie is een effectief middel voor pijnvermindering en functieverbetering bij mensen met nek- en/of schouderklachten. Hiernaast zijn aanwijzingen dat de zorg, specifiek op de persoonlijke voorkeuren gericht, meer effect heeft. Dit noemen we gepersonaliseerde zorg. Hierbij sluiten de inhoud van de zorg en de aanbiedingsvorm aan bij de mogelijkheden, wensen en zorgbehoefte van de individuele patiënt.

Er wordt ten eerste beoordeeld of er risico is dat de klachten langdurig aan kunnen houden bij het krijgen van de nek- en/of schouderklachten. Op dit risico wordt de vorm van de zorg afgestemd. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan gedrag omtrent de pijn, kennis verstrekken over wat pijn is, stressmanagement.

Ten tweede wordt de aanbiedingsvorm beoordeeld. Er kan Blended fysiotherapie aangeboden worden als de patiënt daarvoor geschikt is. Hierbij wordt naast de reguliere fysiotherapie een app gebruikt door de patiënt, waarbij zelfmanagement en therapietrouw bevorderd worden. Met de app wordt gezond beweeggedrag gestimuleerd, worden huiswerkoefeningen aangeboden met duidelijke instructies en wordt informatie verstrekt over nek- en /of schouderpijn. Als de patiënt de app niet kan/wil gebruiken, kan er ook gebruik gemaakt worden van dezelfde informatie vanuit een oefenboek.

Als u last hebt van nek- en/of schouderklachten en u behandeld wilt worden kunt u eventueel deelnemen aan deze nieuwe vorm van fysiotherapie. Hierbij wordt gevraagd of u deel wilt nemen aan het onderzoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk: 0228-582270 of groepspraktijken.wfo@planet.

U kunt ook voor alle andere beweegproblemen bij ons terecht en heeft daarvoor GEEN verwijzing nodig van de huisarts.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen