woensdag 17 juli 2024
spot_img

Online bewonersbijeenkomst over reststroom in Andijk

Op woensdag 12 januari 2022 om 19.00 uur organiseert drinkwaterbedrijf PWN een online bewonersbijeenkomst over de plannen om reststroom op te slaan in Andijk. De bijeenkomst willen we gebruiken om informatie te geven, vragen te beantwoorden en met elkaar in gesprek te gaan.

Achtergrond
Drinkwaterbedrijf PWN wil nabij Andijk een reststroom opslaan in de diepe ondergrond. Deze reststroom ontstaat bij de productie van drinkwater uit IJsselmeerwater. In 2019 is hiervoor een opslagvergunning verleend. In het ontwerp-instemmingsbesluit en het opslagplan Andijk wordt de opslag beschreven. Deze documenten liggen momenteel ter inzage. Tijdens de periode van terinzagelegging kunt u het plan en het besluit inzien en hierop reageren.

Bijeenkomst
Naar aanleiding van de communicatie over het ontwerp-instemmingsbesluit zijn er allerlei vragen ontstaan. Daarom gaan we graag tijdens een online bijeenkomst op 12 januari om 19.00 uur met elkaar in gesprek.

Aan de orde komen zaken als:
Wat houdt het opslagplan in? En wat zijn de gevolgen?
Wat is de achtergrond van het ontwerp-instemmingsbesluit?
Wat is de stand van zaken? Wat gebeurt er op dit moment bij PWN?

Aanmelden
Iedereen die interesse heeft in het onderwerp kan zich aanmelden.
Dit kan tot uiterlijk maandag 10 januari 2022 door een email te sturen naar communicatie@pwn.nl Zet in de onderwerpregel ‘bijeenkomst Andijk’ en vermeld in de email uw naam, emailadres en eventueel de organisatie waar u van bent. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en deelnamelink.

De bijeenkomst is georganiseerd in overleg met de gemeente Medemblik en de Dorpsraad. Tijdens de online bijeenkomst is ook een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen