woensdag 17 juli 2024
spot_img

Ontdekkingstuin de Garden weer open op 29 juni

In Enkhuizen groeit iets moois. Op zaterdag 29 juni om 11.00 uur opent de Garden de onzichtbare deuren naar dé showtuin voor groenten, bloemen en kruiden. Vlak voor de historische Koepoort en stadsmuur worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingsreis langs alles wat groeit en bloeit op onze vruchtbare grond.
Weet jij nog hoe bloemen, planten en kruiden eruitzien voordat ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, voorzien van labels en toevoegingen, in de schappen van de supermarkt liggen? In de Garden ontdekt het brede publiek hoe groenten, kruiden en bloemen groeien in het veld.

Wat is er te zien?
Van exotische bloemen tot vergeten groenten, in de Garden komt alle flora goed tot zijn recht. Een moestuin met de groenten uit onze maaltijden, een proeftuin met kruiden die we kennen uit potjes en zakjes. En een showtuin met de mooiste boeketten van de natuur. Doe inspiratie op voor de eigen tuin, zie hoe gewassen groeien, maak een reis door de tijd met groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Wat is nieuw dit jaar?
Dit jaar zijn er enkele nieuwe interessante gewassen aan de Garden toegevoegd: een breed assortiment zonnebloemen, allerlei oude en nieuwe sla rassen, 11 verschillende types Lelies, een collectie van 30 combinaties van eenjarige bloeiers in patio potten, een snijbloemen pluktuin en een aantal bloemen mengels waaronder insectenmengsels, paprika en tomaten in patio potten.

Leuk en leerzaam
Een trots team van vakkundige vrijwilligers wendt hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé ontdekkingstuin voor liefhebbers van tuinieren. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.  “In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren of met je gezin erop uit wilt. Kom je proeven?”

Openingstijden en bereikbaarheid
De Garden is elke zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 9.00 tot 12.30 uur. De ontdekkingstuin bevindt zich recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. Eenvoudig te bereiken per fiets of auto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd. Bootreizigers zijn welkom via www.rondvaartenkhuizen.nl
Kijk voor meer informatie op www.degarden.nl

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen