maandag 22 april 2024
spot_img

Ontmoetingstuin Lief Plekje Grond zoekt steun bij Andijkers en omstrekers

Zaterdag 10 april gaat de eerste schep de grond in. Voor de hoofdingang van Sorghvliet aan de Sorghvlietlaan komt een aanzet tot een echte ontmoetingstuin voor bewoners van Sorghvliet en inwoners van Andijk.
De bedoeling is dat er een pluktuin, een (vergeten) groentetuin, een groene tuin en een insectentuin komen.

Dit initiatief is ooit bedacht als verbindend onderdeel tijdens het Ontwerpfestival Sorghvliet Nieuwe Stijl. Helaas loopt de realisatie van dit enorme project door allerlei omstandigheden uit de pas met het eerder genoemde en gewenste tijdspad maar in deze tijd snakt men op het dorp naar verbindende activiteiten. Sylvette Ernsting, opbouwwerker van de gemeente Medemblik, boog zich over mogelijke initiatieven in de gemeente en trof onder meer dit idee aan. Ze blies het stof eraf en ging op zoek naar mensen die hier invulling aan willen geven. Joost Botman en ondergetekende sloten zich aan en nu is het zaak om aan de slag te gaan.

De huidige mogelijkheden zijn heel beperkt maar de ideeën zijn wild! We hebben het al gehad over kippetjes, oogstfeesten en live cooking… We starten bescheiden maar zoals het een goed tuinier betaamt doet geduld en goede zorg groeien en bloeien.

Vooralsnog:
Wij zoeken plant- en pootgoed wat we kunnen gebruiken in een van de genoemde plantvakken (plukbloemen, vaste planten, groenteplantjes e.d.).
Daarnaast zoeken we ook mensen die het leuk vinden om regelmatig tijd en aandacht aan de tuin te besteden. Dat gaat van kwaadjes wieden, water geven, uitdunnen, snoeien en plukken tot meedenken over de ontwikkeling van ons Lief Plekje Grond.

Komende zaterdag 10 april zijn wij van 13.00 tot 16.00 uur aanwezig bij de beoogde tuin, heeft u plant- en pootgoed wat niet meer zo goed past in uw tuin? Breng het dan deze dag langs, breng eventueel uw eigen schop mee en help ons dit lieve plekje te realiseren!

Meer informatie kunt u krijgen bij Edith Hartog, 0228-593755, 06-53675235 of info@edithhartog.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen