zondag 19 mei 2024
spot_img

‘Onze’ Irene wint goud!

Irene Schouten is een beetje van heel Nederland. Maar omdat ze een heuse Andijkse is en bij ons in de regio woont, vieren we haar overwinningen net een beetje uitbundiger. We juichen net iets harder en daar heeft ze ons de afgelopen tijd ook flink reden toe gegeven.

Terwijl we op de redactie van de Andijker nog nagenieten van onze eerste Irene Tompouce, staat Irene zelf alweer klaar voor haar volgende rit tijdens de Olympische Spelen 2022 in Beijing.

Ook op de fiets in actie. Foto: Fred Homan

Herinneringen delen
Wij kijken ondertussen even naar al ons ‘oude materiaal’. Foto’s van een jonge Irene thuis aan de keukentafel en in de tuin, altijd met schaatsen. Want ook al zijn de foto’s van jaren geleden: haar doel had zij al jong voor ogen. Peter Ligthart haalt herinneringen op: “Dit is tien jaar geleden hé, toen hadden wij haar al in de krant! Dus met twee keer goud verdient ze nu ook zeker een plekje in de Andijker, wat een topper is die dame!”

Olympische ritten
Tijdens deze Olympische Winterspelen 2022 won ze goud op de 3000 meter (in 3:56.93) en de 5000 meter (in 6.43,51), beide ritten reed zij een nieuw Olympisch record. Twee gouden medailles sieren de nek van ‘onze’ Irene. Een tijd die haar niet alleen een gouden medaille om haar nek opleverde, maar ook een grandioze mooie lach op haar gezicht toverde.
Met het team haalde Irene dinsdagochtend haar derde medaille op deze Spelen, brons op de ploegenachtervolging.

More to come?
Irene Schouten rijdt nog één wedstrijd tijdens deze Olympische spelen. Zij treedt zaterdag nog aan tijdens de massastart. Dus wellicht klinkt het Wilhelmus nog een keer deze week?

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen