maandag 22 juli 2024
spot_img

Ook Andijkers ruimen graag op: Skôon Andoik ziet levenslicht

Toen de maagdelijk witte sneeuw was verdwenen een paar weken geleden werden we geconfronteerd met de harde vieze werkelijkheid: het zwerfvuil dat op vele plekken in en rondom Andijk wordt weggegooid werd weer zichtbaar.

Gelukkig was daar op 20 maart de schoonmaakactie: Nederland Schoon. Daar meldden zich een flink aantal vrijwilligers voor aan.
Zowel bij de Oost- als de West-Oppers. De opschoondag was een succes.

Wij willen vanuit dit enthousiasme een app-groep starten, die ook klaar is met Andijk als vuilnisbelt.

De oogst van de opruimploeg.

Andijk heeft een prachtige omgeving. Mensen zijn er zich niet van bewust wat er allemaal onder dat mooie groen verborgen ligt aan plastic en blik. Vandaar dus dit schoonmaak initiatief. De naam van deze groep is: Skôon Andoik en we willen zo gauw mogelijk starten.

Vrijwilligers brengen het hele jaar rond via een app acties in, waar anderen via dezelfde app op aan kunnen sluiten. Iedere deelname is welkom. Al is het voor een uur per maand.

Afgelopen zaterdag is juist gebleken hoe fijn het is om samen iets positiefs te doen. Dit deden we ook allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM en dat blijven we voorlopig doen. Werken in teamverband heeft juist een krachtige invloed. Voor opruimmaterialen wordt gezorgd!

Bel of whatsapp voor opgave met: Henk Smits – 06 5048 4398,
0229 – 591144 of mail met
henk.smits@quicknet.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen