dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Ook bij stressklachten helpt hij u ‘Boven Jan’

Ten tijde van het schrijven van dit artikel ligt een groot deel van het leven stil door het COVID-19 virus. Ook de (sport)massage praktijk van Jan Perton is op last van de regering gesloten om verspreiding van het coronavirus te beperken. “Begrijpelijk, een massage geven en tegelijkertijd anderhalve meter afstand van de klant bewaren zal niet gaan,” aldus Jan.

Jan heeft gelukkig voldoende bezigheden naast zijn massagepraktijk, dus vervelen hoeft hij zich niet. “Ik werk nog drie dagen in de week in een meubelzaak en dat werk gaat voor alsnog gewoon door. Het vrijwilligerswerk dat ik doe voor de buurtbus ligt helaas wél stil. Het zijn bijzondere tijden, die door velen als zwaar ervaren worden.”

Je prettig voelen
“Een massage zou nu voor veel mensen een uitkomst zijn. Gewoon even een momentje voor jezelf. Even de dingen van je af kletsen terwijl vakkundige handen de spieren los masseren,” aldus Jan. “Maar veiligheid voor alles en dus hoop ik dat iedereen nog even volhoudt en zich straks als alle rust is teruggekeerd zich bij mij meldt. Blijf niet onnodig met klachten lopen, zeker niet als ze vrij simpel te behandelen zijn. Ik help u graag.”

Alle ballen hooghouden
Jan luistert goed en hoort vanuit allerlei kanten mensen klagen over zere nekken, pijn in de rug, bewegingsklachten. Veel van die zaken zijn stress gerelateerd weet Jan uit ervaring. “In mijn praktijk komen mensen vaak met een lichamelijke pijnklacht of bewegingsbeperking. Maar wie goed luistert hoort de achterliggende klacht en dat is vaak stress. Nu iedereen door de uitgebroken pandemie en de bijbehorende regels en verboden thuis zit kan stress heel bepalend zijn voor hoe je je voelt. ”

Om op te letten
Jan waarschuwt ook voor het vele kijken op schermpjes deze dagen. “Vooral de kleine telefoons en handzame tablets worden vaak in de hand gehouden en de zithouding is dan voorovergebogen en met een zwaar hoofd dat trekt aan de nekspieren en wervels. Dit leidt tot allerlei klachten, zoals hoofdpijn en nekklachten, maar kan op langere termijn zelfs tot vergroeiing van de rug leiden. Zeker bij jongeren die nog in de groei zijn, is dit iets om echt alert op te zijn.” Het advies van Jan: “Let een beetje (extra) op je houding, voorkomen is altijd beter dan genezen.”

Goed gekozen naam
“Boven Jan’ helpt mensen ook echt weer boven Jan. “Of mensen nu komen met een sportblessure, met stressklachten of met andere pijnlijke aandoening (die spier gerelateerd is) de behandeling is hetzelfde. Goed luisteren, vakkundig masseren van de knopen en de doorbloeding verbeteren.” De naam ‘Boven Jan’ is goed gekozen en inmiddels zit bij vele er echt in gebeiteld. “Als mensen me nu ook nog gaan bezoeken, zodat ze zelf ook weer ‘Boven Jan raken, dan heb ik mijn doel bereikt,” aldus de goedlachse masseur. “Leg deze Andijker dus op een plek waar u hem snel terug vindt.

Zodra minister Rutte zegt dat we weer dichter bij elkaar mogen komen, bel mij dan. Dan help ik u zo spoedig mogelijk ‘Boven Jan’!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen