dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Ook de herenkolfvereniging heeft 2 Kampioenen!

Vorige week werden in ons clubhuis de Klasse Kampioenschappen 2018 gehouden.

Na 4 dagen voorronden hadden zich 6 leden van Onder Ons geplaatst voor de finale op zaterdag. In de 4 de klasse mochten Cok van Es en Joop Sijmons een gooi doen naar de titel.
Zij begonnen respectievelijk als 5 de en 4 de aan de finale. Beiden hadden niet hun beste dag en eindigden dan ook als nr. 5 en 4.

In de 3 de klasse had Ernst Franken een goede 3 de plaats bereikt in de voorronde.
Hij speelde een prima finale partij en eindigde op een gedeelde 1 ste plaats. Na barrage moest Ernst de eer laten aan z’n tegenstander. Met totaal 131 punten heeft hij een heel goed toernooi gekolfd.

In de 2 de klasse mocht Bob de Wilde ook als derde geplaatste aan de finale beginnen. Bob speelde niet echt een toppartij, maar als de tegenstanders ook steken laten vallen, wordt je toch kampioen. Met 128 punten werd Bob winnaar van de 2 de klasse en dus kampioen.

In de 1 ste klasse speelde Peter Schuitemaker in zijn voorronde een geweldige partij en ging ruim aan kop. Nu is dit zeker geen garantie dat de overwinning binnen is. In het kolven is een poedel zomaar geslagen en ziet de stand er ineens heel anders uit.
Peter deed ook in de finale wat van hem werd verwacht. Met een gedegen partij van 49 punten liet hij de concurrentie achter zich. Met een totaal van 156 punten werd Peter met afstand kampioen in z’n klasse.

In de superklasse startte Dirk Spijker vanaf een gedeelde 4 de plaats. Na de finale bleef Dirk op die gedeelde 4 de plaats staan en viel dus buiten de prijzen.

De beide kolfverenigingen kunnen terug kijken op een zeer geslaagd kampioenschap. In totaal hebben zo’n 300 kolvers de afgelopen twee weken hun partij kunnen kolven in ons mooie clubhuis op een prima verzorgde baan in een prettige entourage. Onze gastvrouw en gastheer hebben hun beste beentje voorgezet en er mede voor gezorgd, dat dit een zeer geslaagd toernooi is geworden.

Dank aan alle mensen, die hebben bijgedragen in de organisatie van dit zeer goed verlopen Klasse Kampioenschap 2018.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen