woensdag 22 mei 2024
spot_img

Ook meedoen met Wings of Change?

Als je het niet kent rijd je er zo voorbij, Stichting Wings of Change aan de Schoolweg 4 in Andijk. Naast opvang van roofvogels biedt zij een volwaardige arbeidsmatige en belevingsgerichte dagbesteding aan mensen met een ‘rugtasje, mensen van allerlei leeftijden. Deze deelnemers, met een diversiteit aan persoonlijkheden, helpen er 5 dagen per week mee onder begeleiding van professionals, ondersteund door bevlogen vrijwilligers.

Klusjes op het terrein, huiswerkbegeleiding, chauffeuren, zorgen voor dieren, zorgen voor- en vliegen met de roofvogels, of gewoon lekker in het inloophuis De Sociale Huiskamer, waar altijd iets te doen valt. Iedereen telt er mee en wordt gezien.

Vrijwilliger Jannes: Ik heb een fulltime baan in de Cloud en een hele berg energie en ambitie. Mijn jongste zoon is na de zomervakantie met zijn schooltas op zijn fiets gestapt naar grote-school. Met deze mijlpaal is mijn thuiswerk-dag meer een dag-met-mogelijkheden geworden. Deze situatie heb ik gelukkig aan zien komen, en heeft mij aan het denken gezet. Ga ik een dag extra naar kantoor, of ga ik deze dag besteden om iets nieuws te leren? Iets specifieker misschien, ik wil naast IT (technische kant) ook de mens (sociale kant) gaan belichten. Zodoende ben ik begin 2018 begonnen met het oriënteren op vrijwilligers werk.

Precies toen startte Wings of Change het Huiskamer project. Breed in de media en nog dicht bij huis ook. Voor mij de uitgelezen kans om te gaan ontdekken wat er toch achter die bosssages van de Schoolweg gebeurt. Na first-contact besloten om eens een paar ochtenden proef te draaien. Zelf noemde ik dat mijn stage. En nog succes ook. Ik heb niet gewacht tot na de zomer vakantie, maar ben gewoon gebleven en een deel van mijn betaalde job opgezegd. Papa-dag werd stage-dag, en is nu Wings-dag. Elke woensdag is het weer een verassing wat we gaan doen. Maar zeker is dat je het samen gaat doen!

Nieuwsgierig geworden en heb je 1 of meer dagdelen over? Ben je werkloos, gepensioneerd of heb je misschien een of meerdere dagdelen over in je baan als verpleegkundige, ICT’er, landbouwer, timmerman, etc., dan kan vrijwilliger zijn bij Wings of Change een verrassende en dynamische nieuwe kijk geven op je omgeving.

Neem dan contact op met info@wingsofchange.nl of bel 0228-222136

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen