donderdag 13 juni 2024
spot_img

Ook voor revalidatie bent u bij Praktijk Andijk aan het goede adres

Een verhaal uit de praktijk.

Auto ongeluk
“Ik heb ruim drie jaar geleden een auto ongeluk gehad. Het was een frontale botsing waarbij iemand mij met 80 kilometer per uur aanreed”, aldus cliënt Klaus Wiechmann. Klaus is sinds die tijd aan het revalideren en Werner ondersteunt hem hierbij. “We zijn bijna familie”, lacht Klaus.
Klaus werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een gecompliceerde beenbreuk had opgelopen. De verwachting was dat de revalidatie een half jaar tot een jaar zou duren, niets bleek minder waar.

Operatie en revalidatie
Klaus werd geopereerd en schakelde de hulp van Werner in om te starten met zijn revalidatie. “Ik was al eerder bij Werner geweest en wilde graag dat hij me nu ook zou begeleiden. Eerst kwam hij bij mij thuis want ik kon zelf nog geen kant op en hier deden we voorzichtig oefeningen. Toen het wat beter ging kwam ik zelf naar de praktijk en hier ben ik nu twee keer per week”, aldus Klaus.
Helaas ging het herstel niet zoals gehoopt. Het bot van Klaus bleek niet aan te groeien, achteraf zat er teveel ruimte tussen. Na diverse operaties was er nog weinig vooruitgang en bij Klaus zakte de moet in zijn schoenen. “Werner en ik trainden hard om de spieren er omheen sterk te maken maar als het bot niet aangroeit schiet het niet op.”

Weer geopereerd
Afgelopen februari is Klaus nogmaals geopereerd. Het ziekenhuis heeft een bottransplantatie uitgevoerd. “Ze hebben me goed te grazen genomen. Bot dat uitstak is vlak gemaakt en daar hebben ze een plaat op gezet met tien schroeven. Uit mijn andere been is bot gehaald en geplaatst in mijn gebroken been. Sindsdien gaat het voor mijn begrip met sprongen vooruit!”

Blijven oefenen
Werner vertelt dat er nu progressie gemaakt wordt. “In het begin was de training vooral gericht om de regio eromheen sterk te maken en conditioneel te onderhouden en nu kunnen we het been meer gaan belasten. Het doel is dat Klaus straks weer soepel kan lopen en daar werkt hij ook hard aan!” Klaus vertelt dat hij nu zwaardere oefeningen doet en dat hij weer zonder krukken de trap op kan. “Daar was een half jaar geleden geen sprake van.”

Begeleiding
“Ik ben heel tevreden met de begeleiding van Werner. Ik vind hem een prettig mens, laat ik dat voorop stellen. Dat het revalideren lang duurt kunnen we allebei niks aan veranderen, dat ligt aan de bot aangroei, maar we zijn samen heel hard bezig om alles het liefst weer zo te krijgen als hoe het voor het ongeluk was. Als ik weer normaal kan lopen fietsen ben ik allang blij.”
Klaus vertelt dat Werner hem goed weet uit te dagen om de grens op te zoeken. “Hij motiveert me echt, daar ben ik heel blij mee. Toen we net begonnen kon ik nauwelijks de hometrainer op komen en nu loop ik de trap al omhoog!”
Klaus vervolgd dat Werner ondanks de beperkingen naar de mogelijkheden kijkt. “Zoals dat hij in het begin twee keer per week bij mij thuis kwam.”

Persoonlijke benadering
Werner vertelt dat hij het belangrijk vindt om een persoonlijke benadering te hanteren. “Iedereen en elke situatie is anders, daar moet je op in kunnen spelen” Werner heeft veel ervaring als (sport-)fysiotherapeut en heeft al vroeg geleerd dat het belangrijk is om te kijken naar het niveau van de persoon voor hem. “Of iemand 8 jaar of 70 jaar is, zij zijn wel mijn cliënten en ik train eenieder op zijn eigen belastbaarheid, naar wat hij of zij aankan. Ik wil mensen op een plezierige manier behandelen en voor ze klaar staan.” Naast revalidatie doet Werner ook voortrajecten. “Voordat de operatie start, traint de cliënt dan alvast zijn spieren en conditie, wat het herstel sneller doet verlopen.”

Klaus oefent nog even door
“Wat de toekomst voor mijn brengt is afwachten. Toen het ongeluk gebeurde had ik vijf jaar een timmerbedrijf wat daarna direct kwam stil te staan. Ik hoop dat ik dit ooit weer op kan pakken.” Klaus rijdt nu auto in een automaat en lacht dat hij verder huisvrouw is. “Dat was lastig maar nu gaat dat wel.” Klaus en Werner gaan het verdere herstel met vertrouwen tegemoet!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Kijk dan op www.praktijkandijk.nl of bel naar 0228 59 11 22

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen