woensdag 22 mei 2024
spot_img

Ook voor Wervershoof geldt, Koningsdag wordt Woningsdag!

Ondanks dat de wereld op dit moment op zijn kop staat, is het op maandag 27 april Koningsdag. Dit jaar wordt het uiteraard anders dan anders, maar we willen graag dat iedereen op zijn eigen manier, er een leuke feestdag van maakt.

Natuurlijk hangt iedereen ook deze dag de vlag uit. Vanaf 09.45 uur zullen de kerklokken van de Werenfriduskerk luiden. Om 10.10 uur begint op de televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op de voorgaande Koningsdagen.

Wij als Oranje Comité Maxima’al willen ons natuurlijk ook inzetten deze dag. Daarom bezorgen we bij Verzorgingshuis St. Jozef en bij de Wilgenhof in de ochtend tompoucen met een Oranje Bitter voor de bewoners en het personeel, waarvoor iedereen in deze tijd extra veel respect heeft.

Om 16.00 uur wordt er in heel Nederland gezamenlijk een toost uitgebracht op een ieders gezondheid. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas! Het leuke hiervan is, dat je hier nog een leuke prijs mee kunt winnen. Plaats jullie proostende foto op onze Facebook pagina en je maakt kans op een originele prijs!

Leuk cadeau voor de kinderen!
Wat hadden we deze dag graag lachende kinderen gezien die zich vermaken op de springkussens. Daarom willen we graag iets doen voor de kinderen in ons dorp. Wanneer de scholen weer openen, krijgen jullie daarom van jullie juf of meester een entreekaartje waarmee je gratis een keer een bezoek kunt brengen aan Zwembad De Zeehoek! Je kunt dan dus zelf bepalen wanneer je gaat, uiterlijk voor 6 jan 2021. We zullen ook rekening houden met de kinderen die speciaal onderwijs volgen.

Kinderen mogen hun ervaringen over de coronatijd delen met de Koning door middel van een tekening of korte brief. Over de tijd dat ze thuis moeten zijn, horen over mensen die ziek waren, niet naar school mogen, papa of mama die thuis moeten blijven of juist heel veel moeten werken. Ze kunnen dit mailen naar secretariaat@oranjebond.nl, of appen naar 06-20 84 61 18.

We hopen dat we er op aangepaste wijze, toch met z’n allen een leuke dag van kunnen maken!

Oranje Comité Maxima’al

Website: koningsdagwervershoof.nl
Facebook: https://www.facebook.com/oranjemaximaal
Instagram: koningsdaginwervershoof

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen