dinsdag 16 april 2024
spot_img

OP REIS MET JE KINDEREN NA DE SCHEIDING

Ik schrijf dit op de dag van de scheiding. Voor alles is er tegenwoordig een dag en al jaren is in september de dag van de scheiding. Waarom september hiervoor gekozen is, dat weet ik niet. Het is een maand waarin veel mensen trouwen.

Stap even van de roze wolk
Bij de aanvang van je relatie denk je liever niet over het scenario dat je weer uit elkaar zou gaan. Toch is het verstandig om even van de roze wolk te stappen in de realiteit, op weg naar een notariskantoor, om je te laten voorlichten. Mag ik van deze gelegenheid gebruik maken om ook nog even iedereen wakker te schudden dat ons nieuw systeem van trouwen NIET van rechtswege huwelijksvoorwaarden inhoudt! Dit hoor ik met grote regelmaat en dat is niet juist. Wil je weten hoe het wel in elkaar zit, kijk dan op onze website.

Mediation
In mijn functie van mediator help ik stellen die uit elkaar gaan en proberen we te voorkomen dat een scheiding een langdurige strijd wordt. Dit vergt uiteraard de inzet en medewerking van degenen die het betreft. Dat is soms moeilijk, maar als men het belang van kinderen en/of de eigen toekomst voor ogen houdt, dan blijkt het doorzettingsvermogen gelukkig vaak aanwezig.

Rustig op reis na je scheiding
Als je gescheiden bent zal je er wellicht niet meteen aan denken, maar als je met je kinderen op reis gaat, dan is het handig om van elk kind een uittreksel uit het gezag register mee te nemen. Je hebt hiervoor namelijk meestal toestemming nodig van de andere ouder. Lees het hele artikel op: https://www.verder-online.nl/dag-van-de-scheiding/reizen-met-kinderen-na-de-scheiding//

Rinske Mantel – Mantel & Voors Notarissen en Mediators: Andijk 0228-592224 en Benningbroek 0229-591264

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen