dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Op safari door De Skôot

Voor een stuk ‘pure natuur’ hoef je niet helemaal naar de Veluwe of de Wadden. Dichter bij huis, in Opperdoes, in ons eigen West-Friesland, kun je ook terecht.
Zondag 24 maart geeft IVN-gids Jan Flink een rondleiding door De Skôot, een waterrijk broedgebied waar je onder andere bergeenden, grutto’s en kiekendief kunt tegenkomen.

Ooit landbouwgrond en deels dijk is De Skôot recentelijk heringericht en omgetoverd tot een stuk nieuwe natuur waar water centraal staat. Overtollige regenval wordt hier opgevangen en verschillende dieren profiteren daar weer van. Tijdens de rondleiding, die wordt georganiseerd in samenwerking met Landschap Noord-Holland, wordt van alles verteld over dit gebied en over wat er zoal leeft en groeit.

De wandeling begint om 10:30 uur en de groep vertrekt vanaf de parkeerplaats aan het eind van De Noord, zijweg van het Zwartepad in (noord) Opperdoes. Deelname is gratis, c.q.een vrijwillige bijdrage. Trek laarzen of stevige schoenen aan om dit gebied (eventueel) te betreden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen