maandag 24 juni 2024
spot_img

Op zoek naar een leuke, gezellige hobby/sport?

Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. Badmintonclub Asonia in Andijk is namelijk een ontzettend gezellige club. Enthousiasme is de key-word. Hoho niet bang worden!! Gewoon doorlezen. Het woord enthousiasme staat niet voor ‘stelletje fanatiekelingen’. We hebben badmintonners van alle leeftijden en alle niveaus. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat de shuttles je links en rechts om de oren vliegen.

Hoe ziet zo’n badmintonavond er dan uit?
De jeugd is om 18.45 uur van harte welkom. Er is een gediplomeerde trainer aanwezig die ze de basis leert. Ook zijn er een aantal oudere leden van de club aanwezig om er voor te zorgen dat er genoeg aandacht is voor de jeugd. In een leuke spelvorm wordt de jeugd enthousiast gemaakt voor de sport. Ook zijn er door het seizoen heen diverse toernooien en thema avonden.

Rond half acht komen de eerste volwassenen dan de kantine binnen gedruppeld. Nico en Marian zorgen voor een lekkere bak koffie en langzaam maar zeker komen de rackets uit de sporttassen. Om 20.00 uur is de baan dan voor de volwassenen die al staan te trappelen van ongeduld. Ook voor deze groep staat de trainer weer paraat. Het trainen is geen verplichting maar geloof me…..het helpt enorm. De ene helft is met een groot rood hoofd aan het trainen terwijl er op de overige velden lekker vrij wordt gespeeld.
Zoals gezegd, alle niveaus zijn aanwezig. Dus van het recreatieve strandbadminton tot het keiharde geweld. Maar waar je ook kijkt….overal zie je het enthousiasme van de gezichten stralen.

Ook voor de volwassenen zijn er door het jaar heen verschillende toernooien en is er de mogelijkheid om tegen andere badmintonclubs uit West Friesland te spelen.
Na het spelen vind er een regulering van de interne vochthuishouding plaats. Dit kan rechtstreeks vanuit de bidon, maar ook aan de bar in de gezellige kantine. Een prachtige gelegenheid om andere mensen te leren kennen.

Het is een hele gezellige en enthousiaste club die ook vaak buiten de badmintonavonden nog gezellig aan andere evenementen meedoet zoals bijvoorbeeld bij het volleybal toernooi. Ik zou zeggen…..zet 6 september in de agenda en maak kennis met een hartstikke leuke sport en een gezellige en enthousiaste club. Voor meer informatie zie www.badmintonandijk.nl .

Graag tot 6 september.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen