woensdag 26 juni 2024
spot_img

Opbrengst collecte epilepsiebestrijding €2137,40

De collecte van het Epilepsiefonds heeft in Andijk € 2137,40 opgebracht. Een bijzondere prestatie. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Van 3 tot en met 8 juni gingen in heel Nederland ruim 20.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds. Omdat epilepsie nog altijd niet te genezen is, is geld voor de bestrijding hard nodig.

Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen die zich uit in aanvallen. Iedereen kan op elke leeftijd epilepsie krijgen en er kan niets worden gedaan om het te voorkomen. In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie en 30 procent van deze mensen blijft veel last houden van aanvallen.

Hoe epilepsie ontstaat, is nog steeds niet bekend. Er is dus geld nodig voor onderzoek. Maar zeker ook voor voorlichting: veel mensen weten niets over de aandoening epilepsie. Naast het subsidiëren van onderzoek en het geven van voorlichting, organiseert het Epilepsiefonds vakanties voor mensen met epilepsie. Voor veel kinderen en volwassenen is dit de enige mogelijkheid om met vakantie te gaan. Ook verleent het fonds individuele hulp aan mensen met epilepsie.

Dankzij de steun van donateurs en de jaarlijkse collecte is er al veel bereikt op het gebied van epilepsiebestrijding. Maar er is ook nog veel te winnen. Helpt u dit jaar ook mee? Maak dan een bijdrage over op giro 222111 (IBAN: NL83 INGB 0000 2221 11) ten name van het Epilepsiefonds te Houten of sms EPILEPSIE naar 4333 (eenmalige gift van € 2,–).

Het Epilepsiefonds bedankt alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen