De collecte van EpilepsieNL heeft in Andijk €2207,30 opgebracht. Een bijzondere prestatie. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichtingsactiviteiten. Van 6 tot en met 11 juni gingen in heel Nederland duizenden vrijwilligers op pad om huis-aan-huis te collecteren voor het EpilepsieNL. Omdat epilepsie nog altijd niet te genezen is, is geld voor de bestrijding hard nodig.
200.000 mensen in Nederland hebben de diagnose epilepsie. Ruim een miljoen mensen worden indirect geraakt door de ziekte, zij hebben een partner, ouder, kind, broer of zus met epilepsie. Bij epilepsie is er sprake van een tijdelijke verstoring in de hersenen, een soort kortsluiting. Meestal duren epileptische aanvallen maar kort, een paar seconden of minuten. Soms duren ze langer. Hoe intens een aanval is, verschilt per persoon en per aanval.
Het leven van mensen met epilepsie kan op ieder moment verstoord worden door een aanval. 30% van de mensen heeft levenslang te maken met aanvallen.
Onderzoek is nodig
Epilepsie is nog niet te genezen. Daarom zijn onderzoekers op zoek naar de oplossing. Door de hulp van de collectanten van EpilepsieNL kunnen ze blijven zoeken, zodat in de toekomst niemand meer last heeft van deze verstorende aanvallen. Want een aanval komt altijd onverwachts. Dankzij de steun van donateurs en de jaarlijkse collecte is er al veel bereikt op het gebied van epilepsiebestrijding. Maar er is ook nog veel te winnen. EpilepsieNL bedankt alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.