woensdag 24 april 2024
spot_img

Opbrengst collecteweek EpilepsieNL

In de week van 7 tot 12 juni gingen duizenden vrijwilligers op pad om te collecteren voor EpilepsieNL. Samen haalden 45 collectanten het prachtige bedrag van €2334,62 op. ‘We zijn iedereen die ons gesteund heeft in deze onzekere tijden ontzettend dankbaar, vertelt Joost Wijnhoud, directeur EpilepsieNL. “Met de opbrengst van de collecte kunnen we voor doorbraken gaan, om het leven van mensen met epilepsie en hun omgeving te verbeteren.

Epilepsie verstoort levens
Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen in Nederland die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een partner, ouder, kind, broer of zus. Hun leven kan op ieder moment verstoord worden door een epileptische aanval. 30% van de mensen wordt niet aanvalsvrij – zelfs niet met medicijnen – en daarom hebben de collectanten van EpilepsieNL zich hard ingezet op de oplossing dichterbij te brengen.

Onderzoek is nodig
Epilepsie is nog niet te genezen. Daarom zijn onderzoekers op zoek naar de oplossing. Dankzij de collectanten van EpilepsieNL kunnen ze blijven zoeken, zodat in de toekomst niemand meer last heeft van deze verstorende aanvallen. Want een aanval komt altijd onverwachts. En het kan ons allemaal overkomen, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Collectant gemist?
Collectant gemist? Digitaal collecteren we nog even door. Ga naar epilepsie.nl/digicollect op alsnog een donatie te doen. Alvast bedankt.

EpilepsieNL bedankt alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen