dinsdag 23 juli 2024
spot_img

OPEENS HEB JE HET, JE WORDT….

Kent u deze nog? Een bekende leus die zo’n tien jaar geleden werd gebruikt bij de werving van conducteurs voor de Nederlandse Spoorwegen. Ook het notariaat heeft instroom van goede en enthousiaste kandidaten nodig. Om het veelal stoffige imago van de notaris af te kloppen, en (aankomend) studenten warm te laten lopen voor het beroep van (kandidaat-) notaris heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) een nieuwe website gelanceerd: notarisworden.nl.
Op deze website is veel informatie te vinden over ons vak, de rechtsgebieden waarbinnen wij werken en geven kandidaat-notarissen en registerklerken aan wat zij er zo leuk aan vinden.

Hoe word je (kandidaat-)notaris?
Na een opleiding notarieel recht aan de universiteit, mag je aan de slag als kandidaat-notaris. De eerst zes jaren heten officieel ‘stagejaren’, waarbinnen je een driejarige beroepsopleiding dient te volgen. Je bent als kandidaat-notaris verantwoordelijk voor je eigen dossiers en je krijgt te maken met alle aspecten van het vak. Enige verschil met de notaris is dat je de akte niet mag passeren.
Na drie stagejaren en een afgeronde beroepsopleiding ben je als kandidaat-notaris waarnemingsbevoegd, en mag je bij afwezigheid van de notaris zelf de akten passeren.
Na minimaal zes stagejaren kan je tot notaris worden benoemd.

Is het notariaat iets voor jou?
Mocht je interesse hebben in ons mooie boeiende vak, een stage willen lopen of eens in gesprek met één van onze (kandidaat-)notarissen over de vraag of het notariaat iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op, wij hebben al veel jongeren begeleid.

mr. S.B.G. (Sharon) Groen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen