Team v.l.n.r. Jane en Tila. Fiona met Fabian en Seddy met Ralph. Foto’s aangeleverd. Tekst OdB.

Fiona Meilink heeft een grote passie voor paarden. Zij heeft haar opleiding dan ook heel bewust gekozen. Fiona is begonnen als Triggerpointmasseur voor paarden. In 2016 is ze afgestudeerd Osteopaat voor Paarden EDO en in 2019 ook voor honden.

“In Osteopathie vond ik de sleutel naar succes wanneer eigenaren vast liepen met de gezondheid van hun dieren. Om het beste te kunnen bieden aan de paarden en honden die ik behandel als therapeut, heb ik na het behalen van mijn diploma’s de nodige cursussen gevolgd. Alles om zo breed mogelijk hulp in te kunnen zetten zowel preventief als bij bepaalde blessures.”

V.l.n.r. Sonador, Donna, Valentina en May genieten in Venhuizen van hun plek in het bewegingspark.

Achtertuin vol
Fiona woont in Venhuizen en zij behandelt ca 700 paarden per jaar op locatie. Daarbij krijgt zij hulp van Jane Wever, die de passie voor paarden deelt. Naast haar werk als therapeut is Fiona met Seddy in ‘de achtertuin’ een traditionele paardenstalling begonnen vanaf 2014. “In mijn hoofd had ik een terugkerende droom van een bewegingspark voor paarden. Een park met hoogte verschillen, met water en paden. Zon en schaduw plekken, waar paarden in een groep samen konden staan en zelf een keus hadden.” In 2022 werd de droom werkelijkheid en het gehele bedrijf werd omgezet naar een bewegingspark voor paarden.

Dit is mijn leven
“Al van kinds af aan roep dat dit mijn leven gaat zijn,” klinkt ze enthousiast. “Paarden zijn kudde dieren, ze zijn gemaakt om te bewegen. De problemen die ik als therapeut tegenkom hebben dan ook vaak te maken met een tekort aan beweging en de manier waarop wij huisvesting aanbieden aan onze dieren. Ons park motiveert de paarden om te bewegen. Dat is -in combinatie met voldoende en hoogwaardig ruwvoer- wat ons betreft de sleutel naar een gezond en gelukkig paard!”

Overzicht

Bewegingspark open
In plaats van een traditionele stalling is er dus nu een bewegingspark met plek voor ca 30 dieren. Het is een park geworden met bijna een kilometer aan pad, bedekt met een korrel die het lopen prettig maakt. Er zijn overdekte voerplaatsen, waar paarden uit de regen of zon kunnen staan. Een grote zandplaat sluit aan een binnen verblijf waar paarden vrij gebruik van kunnen maken. Een vijver biedt de paarden continue schoon drinkwater. De vijver heeft een systeem met waterval, planten en vissen. De bomen op het park zijn nu nog jong, maar zullen de komende jaren steeds meer beschutting geven.

Welkom op Open Dag
“Wij vinden het belangrijk dat paarden meer vrijheid krijgen om te kiezen. Het hele park is ingericht op het welzijn en de gezondheid van onze paarden. Hierbij speelde mijn inzichten als osteopaat en voedingstherapeut een grote rol.” Fiona en Seddy zijn dolblij dat hun droom nu werkelijkheid is geworden. “De Open Dag op zondag 19 juni 2022 is van 13-17 uur. Iedereen is welkom zelf een kijkje te komen nemen. Paardenliefhebbers, buren en andere geïnteresseerden! Wél graag even aanmelden via de Facebookpagina, zodat we weten met hoeveel mensen we ongeveer rekening moeten houden. We laten u graag zien wat we samen voor elkaar hebben gekregen.”

Meer info
Remedio vindt u aan Koggeweg 25, 1606 ML te Venhuizen. Wilt u informatie over het park, therapie voor uw dier of heeft u andere vragen kijk dan op www.remedio.nl of stuur Fiona even een Whatsapp via de site.