maandag 15 juli 2024
spot_img

Open dag bij De Huiskamer van Enkhuizen op nieuwe locatie

Marjan Bielsma, initiatiefneemster en eigenaresse van de Huiskamer vertelt: “Ons pand op de nieuwe locatie aan de Westerstraat biedt vele mogelijkheden. Dit laten we u graag zien op de Open Dag op 26 januari 2019 van 10 uur tot 16 uur. Loop gerust even binnen om kennis te maken en sfeer te proeven.”

De Huiskamer van Enkhuizen biedt kleinschalige dagbesteding aan, voor mensen vanaf 55 jaar. “Wij zijn er voor mensen die nog zelfstandig wonen maar begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld vanwege geheugenproblematiek of lichamelijke beperkingen, maar ook zijn we er voor mensen die vereenzamen. We zijn een heel gemêleerd gezelschap. We bestaan al bijna 5 jaar, maar werkten voorheen vanaf de locatie aan de Zuiderkerkstraat. Sinds 3 januari zijn we verhuisd naar deze prachtige nieuwe locatie aan de Westerstraat 65.”

Winkel en tuin
Marjan Bielsma vertelt dat De Huiskamer van Enkhuizen erg blij is met de nieuwe plek. “Bij binnenkomst komt u in de winkel met mooie kwaliteitsproducten die deels door onze eigen cliënten zijn gemaakt. Echt de moeite waard af en toe eens binnen te lopen, want het aanbod wijzig steeds weer.” Verder heeft de nieuwe locatie ook een ruime tuin. “We hebben in de tuin kleine dieren, waaronder konijnen en kippen. De verdere aanleg van de tuin wordt tijdens de NL DoeDag in maart aangepakt. Dus voordat het mooie weer begint, is de tuin echt een plaatje geworden!”

Arbeid en bewegen
“We hebben een winkel waar cliënten die dat willen, mee kunnen helpen. Daarnaast maken we zelf producten van hout en/of wol en deze artikelen verkopen we in onze eigen winkel. Ook hierbij worden de cliënten die dat willen ingezet en kunnen dus arbeid verrichtten. Echter, niks moet en veel mag.” Bewegen is belangrijk en daar is dan ook veel aandacht voor. “Wandelen met de rollator of samen fietsen op onze duo-fiets behoort tot de mogelijkheden. Maar ook met de rolstoel nemen we mensen graag mee op een leuke wandeling door de stad of het park.”

Gezellige warme hap
“Bij ons kunnen mensen een warme maaltijd nuttigen. Behalve lekker is dat ook erg gezellig. Voor de toekomst liggen er plannen om op de bovenverdieping woon -en logeeraccommodatie aan te bieden. Dit kan tijdelijk zijn vanwege benodigde zorg of om de mantelzorgers even te ontlasten. Er zijn plannen genoeg. We hebben nog steeds plek voor nieuwe vrijwilligers, dus ook zij zijn van harte welkom op de Open Dag 26 januari om eens kennis te maken.”

Info en kennismaken
Voor meer informatie kunt u ons op diverse manieren bereiken: Westerstraat 65, 1601 AC te Enk-huizen tel: 06 3742 5454 geopend van maandag tot en met zaterdag van 10-16 uur.

Op woensdag en zaterdag is er vrije inloop en kunt u gerust komen voor een kopje koffie.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen