woensdag 24 april 2024
spot_img

Open dag Bloemkoolbedrijf Slagter

Zaterdag 28 januari is er een open dag op het bloemkoolbedrijf Slagter voor publiek.

Firma Slagter teelt al drie generaties lang bloemkool in West-Friesland. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 180 hectare teelt. Ook doet het bedrijf de handel van collega’s zoals ijsbergsla, broccoli, Romanesco en andere koolsoorten.

Het familiebedrijf wordt tegenwoordig geleid door de vijf jonge firmanten: Kees, Koos, Pé, Ruud en Paul Slagter. Aan de zijlijn dragen de oudfirmanten Nico, Ton en Bas nog hun “kooltje” bij.

Sinds vorig jaar is er een nieuwe bedrijfshal van 4600m2 bijgebouwd. Het publiek wordt rondgeleid door de mannen zelf, waarbij de geschiedenis en de groei van het bedrijf letterlijk is te zien: eerst de hal van opa, daarna de hal van de vorige drie firmanten en tenslotte de hal van de nieuwe generatie.

Wist je dat iedere bloemkool gedekt, gestiekt of genaaid wordt?
Je komt deze dag alles te weten over het telen van bloemkool en broccoli. Bedrijven en organisaties laten hun innovaties zien, een groot deel van het netwerk van Vollegrondsgroente.net is aanwezig. Zo bestaat er een heuse bloemkoolnaaimachine, die het handmatig dekken en stieken van bloemkool vervangt. Diverse technieken, toekomstbestendig ondernemen, biodiversiteit en duurzaam telen komen aan bod. Daarnaast wordt de sector gepromoot bij jongeren en er zijn leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen.
Kom langs en de laat je verrassen!

Zaterdag 28 januari, 13.00- 17.00 uur, Kadijkweg 43, Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen