dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Gemoedelijke reddingbootdag in Andijk en Medemblik

Op zaterdag 28 april werd reddingbootdag georganiseerd. Ook de KNRM-reddingstations van Andijk en Medemblik openden hun deuren voor donateurs en bezoekers. Ondanks de wisselende weersomstandigheden werd het een gemoedelijke en geslaagde dag.

Dontaeurs konden op reddingbootdag een rondje meevaren met reddingboot ’t Span uit Andijk of reddingboot Bernardine uit Medemblik. Daarnaast waren de boothuizen en bemanningsverblijven geopend voor het publiek. Voor de jongste bezoekers was er een springkussen, kon je op de foto met een echte redder en was er een speurtocht georganiseerd.

Vanwege de wisselende weersomstandigheden met af en toe een flinke bui waren er minder bezoekers dan andere jaren, maar toch zijn er bijna 200 personen rondgevaren in Andijk en Medemblik. Ook zijn er 17 nieuwe redders aan de wal ingeschreven en hebben zich twee potentiele bemanningsleden aangemeld. Al met al een mooie score!
Volgend jaar wordt reddingbootdag georganiseerd op zaterdag 11 mei. Hou deze dag alvast vrij in uw agenda. Hopelijk tot dan!

Koos Dol maakte deze collage.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen