dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Open Friese Kolfkampioenschappen

Vorige week zijn de Open Friese Kolfkampioenschappen verkolfd. De K.N.K.B. probeert in Friesland animo voor de kolfsport te kweken en heeft in het dorpshuis in Oppenhuizen, vlak bij Sneek, een demontabele baan neergelegd. Er werd met handicap, dus met voorgiften gespeeld, om kolvers uit alle klassen een gelijke kans te geven.

Vier Andijkers wisten zich voor de finales te plaatsen. Bij de dames lukte dit Anneke Berkhout en met een mooie laatste serie leverde dit een gedeelde 2e / 3e plaats op en in de hierop volgende barrage sleepte zij er de 2e prijs uit.
Bij de heren mochten drie Andijkers in de finale uitkomen. Cor Bakker kwam als eerste in de baan, sloeg een goed partij, maar niet genoeg om in de prijzen te vallen. Peter Schuitemaker en Dirk Spijker hadden zich met hoge scores voor de finale geplaatst en met mooie series kwamen zij alle twee op 160 punten uit, goed voor een gedeelde 2e, 3e, 4e plaats, achter B.Commandeur uit Oudkarspel die 162 punten sloeg. Ook zij speelden een barrage waarin voor alle drie de kolvers hoge scores werden genoteerd. Voor Dirk werd het de tweede en Peter de derde prijs en kregen een mooi pompeblad als trofee mee naar huis.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen