donderdag 13 juni 2024
spot_img

Opening Mootjes-minisuper in Andijk

Aanstaande donderdag 1 september om 16.00 wordt de eerste Mootjes-minisuper van Medemblik geopend in Andijk op Horn 6! Dit is een kleine supermarkt waarin dames-hygiëne, basis keukenkast producten en boeken gratis worden aangeboden. De klanten van deze Mootjes hoeven niet te betalen en de nieuwe leveringen worden door de buurt en de omgeving georganiseerd. De eerste keer worden de producten geleverd door Jumbo Monique. Daarna neemt de buurt zelf het aanleveren van deze miniwinkels voor haar rekening. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit in Andijk ook gaat lukken!

Het verschil van dit initiatief met de al bestaande initiatieven is dat de combinatie van verschillende producten en het halen én brengen maakt dat je zonder schaamte gebruik kan maken van de Mootjes-minisuper. Het is niet nodig om te wachten tot het donker is om er ongezien gebruik van te maken. Want wie ziet of jij een boek leent of beschikbaar stelt, maandverband doneert of nodig hebt of pakken rijst aanvult of meeneemt? Er zijn inmiddels 7 Mootjes in Noord-Holland geplaatst die ieder voor zich laten zien dat er behoefte is aan dit soort initiatieven.

Als “vrijwillige bedrijfsleider” en gemeenteraadslid wil ik uiteraard de Andijkers graag meenemen in dit project, ontstaan vanuit de gedachte: verbeter de wereld, begin! We hebben elkaar immers nodig om de Mootjes-minisuper in Andijk tot een succes te maken. U bent van harte welkom om donderdag aanwezig te zijn bij de onthulling van het eerste Mootje in de gemeente Medemblik door Monique Ravenstijn, oprichter van de Mootjes-minisupers en sociaal betrokken ondernemer uit Westfriesland.
Andrea van Langen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen