zaterdag 13 april 2024
spot_img

Opgesloten met kerst en de jaarwisseling

Er gaat een virus de wereld rond. Het kan u niet zijn ontgaan. De meeste mensen nemen het serieus en handelen er naar. Zo ook ons gezin. We zijn niet bang, maar wel voorzichtig. We houden afstand en zijn extra alert op en bij klachten.

Toch heeft het virus helaas vat gekregen op één van onze kinderen. De test geeft een positieve uitslag en dan… Dan wordt het een heel praktische benadering van mogelijkheden. Kind moet zoveel mogelijk apart gehouden van de overige gezinsleden, niemand mag meer naar buiten. Werk wordt afgebeld. En natuurlijk is de koelkast leeg, want we zouden morgen de kerstinkopen gaan doen!

Zorgen om de zieke
De eerste zorg gaat in ons geval uit naar de zieke. Die zich eigenlijk, naast een goede snotneus inmiddels alweer helemaal okay voelt. Gelukkig hebben we een ruim huis en heeft ze een eigen kamer. Gelukkig bestaan er Netflix en Videoland. Wat een ‘mazzel’ dat een vriendin het ook heeft en ze samen kunnen videobellen en klagen over de situatie waarin ze zijn beland. Elkaar zien is nu een kwestie van in de achtertuin gaan staan en naar haar slaapkamerraam zwaaien. Het is raar, maar we houden de lol er in en sturen elkaar gekke foto’s.

De boodschappen
Online bestellen van boodschappen brengt nu een uitkomst. Dus niet! Want als we de bestellijst willen invullen bij supermarkt 1, kunnen de boodschappen op 4 januari bezorgd worden, wegens drukte. Dat is bij vele supermarkten het geval blijkt. Die arme supermarktmedewerkers ook. Tijdens de topdrukte zijn zij alle dagen volop in touw om de vakken gevuld te krijgen en te houden. Klanten die mopperen als er iets toch niet verkrijgbaar is. Maar ze moeten dealen met personeelstekort. Mijn ene kind is namelijk positief getest, de ander mag dus –ook al heeft hij geen enkele klacht- ook niet naar zijn werk! En dan ook nog al die bezorgopdrachten! Gelukkig vinden we een buurtsuper die onze bestelling keurig thuis bij de deur parkeert. Spar Schrama laat ons het bedrag gewoon overmaken en wenst ons beterschap. De deur mogen we gesloten houden tot hij weg rijdt. Kijk, daar hebben we wat aan!

De contacten
Gelukkig was het sporten al gestopt en ook de scholen waren reeds dicht. Er waren dus nauwelijks contacten meer buiten het gezin. Maar toch, die enkeling moet worden ingelicht. De GGD verzoekt ons vriendelijk of we dat zelf op ons willen nemen. Wegens drukte kunnen ook zij het niet meer aan. Uiteraard nemen we dat voor ons rekening. Dit is ons slechts overkomen en dus plaatsen we het gewoon op Facebook, versturen we Whatsappjes naar naasten en worden vervolgens bedolven onder de ‘sterkte’-wensen.

Cadeautjes
De bel gaat, wij doen niet open. Voor het raam verschijnen opa en oma die een fruitmandje bezorgen met genoeg vitaminen om een heel gezin op de been te houden. Een handkus en weg zijn ze. Later nog eens de bel, een cadeautasje bij de deur met een kaart. Het is een tiener-isolatie-overlevingspakket met allerlei lekkers (maar zonder vitamines) voor de zieke tiener. Zo leert men zijn vrienden kennen!

Pas op elkaar
Wanneer u iemand in de omgeving heeft die getroffen wordt door het virus, weet dan dat een lief briefje of een klein presentje een hele dag kan opvrolijken. De dagen duren lang als men wacht op de testuitslag of na een positieve test in isolatie zit. Wij zitten er middenin en ik kan u zeggen, kerst is wel eens leuker geweest. (Hoewel de joggingpakken look best goed bevalt. We hoeven toch nergens heen!) Op naar een gezond nieuwjaar: We gaan er vanuit dat we een gezond 2021 tegemoet gaan en wensen u allen hetzelfde toe.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen