maandag 24 juni 2024
spot_img

Oprichter Berend Botje neemt na 30 jaar afscheid

Op 31 maart a.s. treedt Alien Alberts officieel af als algemeen directeur van Kinderopvang Berend Botje. De ‘moeder van 3700 kinderen’, zoals zij ooit is genoemd,
stond exact 30 jaar aan het roer. Zij heeft daarmee een grote stempel gedrukt op de mogelijkheden van kinderopvang in Noord-Holland. Haar dochter Gaby Alberts volgt haar op.

Van pionier tot succesvolle zakenvrouw
Vanaf haar zolderkamer in Hoorn startte Alberts in 1992 een van de eerste professionele gastouderbureaus van het land. Zij vond dat goede kinderopvang voor iedereen bereikbaar moest zijn, ook in de kleine kernen. Door de jaren heen kwamen er kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang locaties bij. Nu werkt Berend Botje samen met 300 gastouders en wordt daarnaast kinderopvang geboden op ruim 60 locaties in Noord-Holland. Inmiddels werken er meer dan 450 medewerkers bij Berend Botje. De zolderkamer is allang verruild voor een groot kantoor in Zwaag.

Voortrekkersrol
Zowel op regionaal als landelijk niveau heeft Berend Botje altijd een voortrekkersrol ingenomen op het gebied van kinderopvang. Alien en haar dochter Gaby Alberts zijn beiden actief bij de landelijke branchevereniging en zij nemen regelmatig plaats aan tafel van diverse ministeries om hun expertise te delen. Vanwege haar vele verdiensten op het gebied van kinderopvang ontving Alien Alberts in 2010 een koninklijke onderscheiding en werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Terugkijkend op 30 jaar Berend Botje zegt Alberts: “Al onze keuzes hebben wij altijd heel bewust gebaseerd op het welzijn en het belang van de kinderen. Dat wil zeggen; het kind staat centraal en de organisatie is daaromheen gevormd. Sociaal maatschappelijk betrokken zijn en zorgen voor, zit ingebakken in ons DNA. Ik ben dankbaar voor alles wat we met elkaar hebben bereikt. Natuurlijk ben ik trots dat Gaby nu mijn plek inneemt. Ik kan mij geen betere opvolger wensen.” Helemaal afscheid nemen van Berend Botje doet Alien Alberts niet; zij blijft als adviseur verbonden aan de organisatie.

Dubbel feest
De afscheidsreceptie van Alien Alberts vindt op donderdag 31 maart plaats in Schouwburg Het Park in Hoorn. Het afscheid valt samen met het 30-jarig jubileum van Berend Botje. Om deze mijlpaal met elkaar te vieren, organiseert Berend Botje op een later tijdstip voor de kinderen, ouders en collega’s een groot evenement.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen