woensdag 24 april 2024
spot_img

Oproep burgemeesters Noord Holland Noord

Voor wie hou jij 1,5 meter afstand?

Beste inwoner van Noord-Holland Noord,Een vraag aan jou: voor wie hou jij anderhalve meter afstand? Ik doe dat bijvoorbeeld voor mijn eigen familie. Op de verjaardagen van mijn dochters deze maand houden we afstand. En ik doe het voor alle ondernemers, die ik betere tijden gun dan het afgelopen halfjaar. En jij?

Juist thuis nemen de besmettingen toe
Anderhalve meter afstand houden om verspreiding van het virus te voorkomen: het is en blijft belangrijk. Niet alleen om mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen; we weten inmiddels dat ook jonge, gezonde mensen flink ziek kunnen worden en blijvende klachten kunnen overhouden aan corona. Ik besef dat het soms best lastig is om je aan de basisregels te houden, maar ik zie ook dat de meeste mensen echt wel willen. Toch neemt het aantal coronabesmettingen weer toe. Juist thuis blijkt corona nu het meest verspreid te worden. Bij het ontvangen van visite, op verjaardagen of bij feestjes. Familie, vrienden en de eigen omgeving voelen voor veel mensen veilig, maar bedenk wat voor gevolgen het kan hebben als daar het virus rondwaart.

Help een nieuwe lockdown voorkomen
Niemand zit erop te wachten dat de horeca weer moet sluiten, of de scholen weer dichtgaan. Zover is het gelukkig nog niet. Help besmettingen en een nieuwe lockdown te voorkomen en hou je aan de basisregels: hou afstand, vermijd drukke plekken, werk zoveel mogelijk thuis, was vaak je handen. En bij klachten: blijf thuis en laat je testen.Denk om elkaar, blijf gezond.

Namens de 17 burgemeesters in Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Jan Nieuwenburg,Plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en burgemeester van Hoorn

Alkmaar P. Bruinooge
Heerhugowaard B. Blase
Medemblik F. Streng
Bergen J.P. Rehwinkel
Heiloo H. Romeyn
Opmeer G.J. Nijpels
Castricum T. Mans
Hollands Kroon A. van Dam
Schagen M. van Kampen
Den Helder J. Nobel
Hoorn J. Nieuwenburg
Stede Broec R. Wortelboer
Drechterland M. Pijl
Koggenland J. Franx
Texel M. Uitdehaag
Enkhuizen E. van Zuijlen
Langedijk L. Kompier

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen