maandag 24 juni 2024
spot_img

Oproep: krant uit 1945 gezocht!

Vanuit Canada ontvingen we de volgende mail:

Mijn naam is Rachel Schenk en ik ben de kleindochter van Tamme Schenk, wiens familie tot 1947 in Andijk woonde, toen zij naar Canada emigreerden. Mijn overgrootvader, Jan Schenk (bekend als Vader Jan) overleefde twee concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog – eerst in Vught, daarna in Sachsenhausen. Mijn grootvader, Tamme, vertelt me ​​dat toen Vader Jan thuiskwam uit de kampen, iedereen uit hun huizen kwam en een parade hield om zijn overleving te vieren. Hij zegt ook dat er over deze parade werd gesproken in de plaatselijke krant.

Ik vond de Andijker online en ik vroeg me af er kopieën van de oude krant zijn en of dat verhaal wel gepubliceerd is.

Jan Schenk is op 16 juni 1945 teruggekomen uit het kamp, ​​dus waarschijnlijk is het snel daarna gepubliceerd. Ik hoop dat ik de krant kan vinden – mijn grootvader is 89e en het zou geweldig zijn als ik deze krant kon vinden! Vriendelijke groeten, Rachel Schenk.

Wie weet of dit verhaal inderdaad in de Andijker heeft gestaan en is er een exemplaar beschikbaar (wat wij dan voor Rachel kunnen kopieren) laat het ons weten op info@andijker.nl of bel: 59 36 05.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen