dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Oproep: op zoek naar Corrie

Heimwee naar Reuver, naar mijn jeugd, naar mijn beste vriend

Ik ben Jan, ik ben nu 67 jaar en woon in Barneveld. Ik ben in 1951 geboren in Reuver (Limburg) waar ook mijn jeugd zich afspeelde, waar ik naar school ging. Ik was geboren op 5 oktober en omdat op de scholen de teldatum 1 oktober was, was ik altijd een jaar ouder dan de meeste andere kinderen in mijn klas. Ik was een van de weinigen die na twee jaar kleuterschool niet naar de eerste klas van de lagere school mocht, ik was nog geen 6.

Harrie was op de lagere school mijn beste vriend, hij woonde samen met zijn ouders, twee broers en twee zussen op de Aalmoezenier Camplaan. Aan de overkant het bos, waar we na school altijd gingen spelen. Het gezin woonde pas kort in Reuver, Harrie’s ouders, Jan Nan en Lenie Bongers, waren rond 1960 vanuit de kop van Noord Holland naar Limburg verhuisd. In Limburg was werk!

Het was altijd gezellig bij de familie Nan. Harrie’s broertjes waren Jan en Piet, zijn zusjes Elly en Corrie.

Na de 6e klas van de lagere school (1964) ‘scheidden onze wegen’ omdat we allebei dachten priester te willen worden maar daarvoor ieder een andere opleiding kozen. Ik ging naar een internaat in Zuid Limburg, Harrie naar Noord Limburg. Toen ik na twee jaar het internaat verliet, waren mijn ouders inmiddels verhuisd naar Tegelen en het gezin Nan was terug gekeerd naar Noord Holland, naar Wervershoof. Ik heb Harrie nooit meer terug gezien.

Harrie is nooit uit mijn gedachten geweest. Hij was mijn jeugdvriend die door omstandigheden opeens uit mijn leven verdween. Zijn gezicht, maar dat geldt ook voor dat van zijn ouders, broers en zussen, zie ik nog steeds voor me. Helaas heb ik geen enkele foto van Harrie of zijn familie.

In de 90er jaren had ik, door de mogelijkheden die de computer ons bood, ontdekt dat de familie Nan was terug gekeerd naar Wervershoof, ik had een straat gevonden, de Olympiaweg en zelfs een huisnummer. Daar zou Harrie wonen! In augustus 1996 stond ik, samen met mijn jongste zoon, voor de deur en belde aan. Een vrouw deed open en stuntelend vertelde ik dat ik op zoek was naar Harrie. De vrouw vertelde dat Harrie haar man was maar dat hij twee jaar eerder was overleden!

Ik had Harrie na 30 jaar weer gevonden maar het voelde alsof mijn wereld instortte. Zonder verder nog iets te vertellen of te vragen ben ik toen weer weg gegaan, Harrie overleden?

In april van dit jaar was ik, samen met mijn vrouw, weer terug in Wervershoof. Thuis had ik via internet nog een adres gevonden waar nog een familie Nan woonde. Het bleek een neef te zijn. Helaas kon hij weinig vertellen over mijn familie Nan, maar wel dat Corrie in Andijk zou moeten wonen.

Ik zou graag in contact willen komen met Corrie of met een andere broer of zus van Harrie om samen te praten over de jaren dat we elkaar kenden en met elkaar omgingen, totdat………..

Heeft u meer informatie?

Stuurt u de redactie dan een mail (info@andijker.nl) en wij zorgen dat uw gegevens bij de juiste persoon terecht komen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen