donderdag 18 april 2024
spot_img

Opsporing verzocht: reüniecommissie Marcuscollege zoekt nog drie leerlingen

“Natuurlijk heb ik me ingeschreven”, antwoordt Harry de Roest (69) op de vraag of hij zich al heeft opgegeven voor de reünie. “Weliswaar is het feestje pas over anderhalf jaar maar ik ben er graag bij.” In 1982 was hij als klassenleraar verbonden aan één van de drie toenmalige VWO-klassen van het Marcuscollege (inmiddels Martinuscollege, red.). Een reüniecommissie wil precies veertig jaar na de examenperiode zoveel mogelijk van de bijna 75 jaargenoten bijeen brengen in café De Paus. Voor het opsporen van nog drie ontbrekende namen roepen zij de hulp in van de lezers van De Andijker.

Het gaat om Mirjam Botman, Kees Schouten en Ronald Baas. Van Mirjam is bekend dat haar vader een administratiekantoor bestierde in Enkhuizen. Kees Schouten staat op de foto als een stevige, blonde knaap. Ook Ronald Baas, die in de Nico Kolenbergstraat in Lutjebroek woonde, is men uit het oog verloren. De commissie heeft goede hoop dat deze medeleerlingen alsnog worden getraceerd, zodat ook zij kunnen worden uitgenodigd.

Jaargenoten geëmigreerd
De reünie wordt gehouden op zaterdag 18 juni 2022. De reünisten hebben deze datum inmiddels vernomen, zodat ze bij hun (vakantie)plannen rekening kunnen houden met dit evenement. Een aantal jaargenoten is geëmigreerd. Yvonne David en Peter Meijles wonen in de Verenigde Staten; Hedwig Bakker heeft een nieuw thuis gevonden in Nieuw-Zeeland.

Gevarieerde groep leerlingen
Als Harry de Roest de klassenfoto uit 1982 bekijkt, kan hij bij de meeste gezichten snel een naam herinneren. “Het was een zeer gevarieerde groep leerlingen”, weet hij. “Ze kwamen uit alle hoeken van de regio maar vooral Enkhuizen was goed vertegenwoordigd. Dat weet ik omdat ik daar destijds zelf woonde.” Harry de Roest was geschiedenisdocent op het Marcuscollege en heeft daar tot zijn pensioen in 2017 gewerkt. “Een enkeling uit deze klas kom ik nog wel eens tegen. Het lijkt me leuk ook andere ex-leerlingen weer te spreken. Gewoon om te vernemen hoe het met ze is gegaan na het examen.”

Positieve reacties
Naast Harry de Roest zijn ook de andere klassenleraren Jan Niemeijer (Engels) en Cor Heldens (katechese, maatschappijleer) uitgenodigd. De reüniecommissie bestaat uit Nels Groot, Magda Kooiman, Paul Roosendaal, Klaas Deen en Koos Schipper. Naar aanleiding van de vele positieve reacties verwachten zij dat meer dan driekwart van de jaargenoten aanwezig zal zijn op de reünie. Als u hen kunt helpen aan het opsporen van de drie nog gezochte jaargenoten (die nu ca. 57 jaar oud zijn) kunt u reageren naar marcusreunie82@gmail.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen