woensdag 24 april 2024
spot_img

Orgelconcert in Wervershoof

Op dinsdag 25 augustus speelt de Enkhuizer organist Jan van der Leek om 20.00 uur het derde zomeravond-orgelconcert van dit jaar in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof. Hij zal werken spelen van Raison, vader en zoon Bach, Brahms, Vierne en Tournemire.

Jan van der Leek ontving in de jaren zeventig zijn orgelopleiding van Hans van Nieuwkoop aan de Muziekpedagogische Akademie te Alkmaar. Ook voltooide hij aan dit instituut een koordirectieopleiding. Hij heeft als orgeldocent gewerkt aan enkele muziekscholen en een aantal koren gedirigeerd, o.m. die van de Werenfriduskerk. In de jaren negentig heeft hij opnames gemaakt van orgels in West-Friesland en deze uitgezonden voor Radio Hoorn. In 2007 is een CD verschenen van het Gradussen/Van Dinter-orgel in de Sint Werenfriduskerk.
Het orgel werd in 1863 in de vorige kerk gebouwd door van Mathieu van Dinter, en in 1883 omgebouwd door de gebr. Gradussen in de huidige kerk. Het is een romantisch Frans/Belgisch instrument. Daardoor onderscheidt het zich van de orgels in de wijde Westfriese omgeving.

De Sint Werenfriduskerk is een neo-gothische kerk met ongeveer 800 zitplaatsen, gebouwd in 1875. I.v.m. de coronamaatregelen is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Deze zijn op 1,5 meter afstand van elkaar aangegeven d.m.v. stickers en linten.

Aanvang concert: 20.00 uur. Toegang: € 5,–

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen