donderdag 18 april 2024
spot_img

Orgelconcert – Wervershoof

Op zondag 25 september om 15.30 uur speelt Pieter Rynja het laatste concert van dit seizoen op het orgel van de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof.
Pieter Rynja is meer dan 25 jaar als vaste gastorganist bij de kerkkoren bespeler van het Wervershoofse orgel geweest. Behalve als organist is hij verder werkzaam als clavecinist, muziekdocent en componist. Hij studeerde clavecimbel bij Jaap Spigt, orgel bij Simon C. Jansen en Hans van Nieuwkoop. Voor specialisatie 20e eeuwse muziek, improvisatie en compositie werd hij opgeleid door o.a. Wim de Ruiter en Daan Manneke. Hij geeft improvisatie/compositie-workshops en cursussen “Oriëntatie 20e eeuwse muziek”, waarin ruim aandacht wordt besteed aan de relatie tussen de beeldende kunst en de westerse kunstmuziek. In 2017 verscheen ook zijn eerste dichtbundel, in 2018 gevolgd door de tweede.
Op het programma staan werken van Boyvin, Lasceux, Brahms, Liszt en Micheelsen. Tevens speelt hij een eigen compositie die hij heeft gecomponeerd voor de 70e verjaardag van Jan van der Leek, die het werk onlangs in première bracht, op 6 september. De getallen 70, leeftijd, en 52, geboortejaar, spelen hierin een rol als tempoaanwijzingen. Doordat de keuze van de registraties (klankkleuren) aan de organist wordt overgelaten zal dit een andere vertolking worden dan die op 6 september.
Het concert begint om 15.30 uur. Gratis entree, na afloop collecte.

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen