woensdag 24 juli 2024
spot_img

Orgelconcert Wervershoof

Op dinsdag 22 september speelt Pieter Rynja het vierde orgelconcert in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof.
Op het programma staan werken van Boyvin: Suite du 1er ton, Bach: Fuge in G, Vierne: Arabesque, Liszt: Preludium, de componist des vaderlands Calliope Tsoupaki: “Thin Air”, een nieuw werk van Pieter Rynja zelf: “ISM” en “Postlude” van de Engelsman William Matthias.
Pieter Rynja is al meer dan 25 jaar als vaste gastorganist bij de kerkkoren bespeler van het Wervershoofse orgel. Behalve als organist is hij verder werkzaam als clavecinist, muziekdocent en componist. Hij studeerde clavecimbel bij Jaap Spigt, orgel bij Simon C. Jansen en Hans van Nieuwkoop. Voor specialisatie 20e eeuwse muziek, improvisatie en compositie werd hij opgeleid door o.a. Wim de Ruiter en Daan Manneke. Hij geeft improvisatie/compositie-workshops en cursussen “Oriëntatie 20e eeuwse muziek”, waarin ruim aandacht wordt besteed aan de relatie tussen de beeldende kunst en de westerse kunstmuziek.
In 2017 verscheen ook zijn eerste dichtbundel, in 2018 gevolgd door de tweede.
Het orgel werd in 1863 in de vorige kerk gebouwd door van Mathieu van Dinter, en in 1883 omgebouwd door de gebr. Gradussen in de huidige kerk. Het is een romantisch Frans/Belgisch instrument. Daardoor onderscheidt het zich van de orgels in de wijde Westfriese omgeving.
De Sint Werenfriduskerk is een neo-gothische kerk met ongeveer 800 zitplaatsen, gebouwd in 1875. I.v.m. de coronamaatregelen is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Deze zijn op 1,5 meter afstand van elkaar aangegeven d.m.v. stickers en linten.
Het concert begint om 20.00 uur. Entree € 5,-.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen