dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Orion doet mee met Weekend voor de Wetenschap 2023

Kom op zondag 8 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap naar Volkssterrenwacht Orion en kom alles te weten over sterren, ruimtevaart, natuurkunde en nog veel meer!
Het ‘Weekend van de Wetenschap’ is een landelijk evenement; onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en bedrijven openen op zaterdag 7 en zondag 8 oktober hun deuren voor het grote publiek; meer info: www.weekendvandewetenschap.nl

Volkssterrenwacht Orion laat het grote publiek wetenschap en technologie “beleven” met als doel aandacht te vragen voor het belang van wetenschap en technologie in onze maatschappij. Zonder wetenschap zou je kunnen denken, dat de maan op je hoofd kan vallen en heb je waarschijnlijk geen idee van zwaartekracht en hoe het heelal er uit ziet is een nog groter mysterie! Door middel van demonstraties en natuurkundige proefjes over o.a. aantrekkingskracht van de aarde, lucht en luchtdruk, atmosfeer, licht en warmte wordt dit allemaal uitgelegd en is bedoeld om publiek belangstelling voor techniek, natuurkunde en astronomie bij te brengen.
Ook kan er bij mooi weer kan er door een speciale telescoop naar zonnevlekken en zonnevlammen op de zon, onze dichtstbijzijnde ster, gekeken worden en is in de expositieruimte de vernieuwde tentoonstelling te bewonderen Er zijn o.a. schaalmodellen te zien van oude en nieuwe telescopen, zwarte gaten en afbeeldingen over vroegere en toekomstige maanreizen.

Dit evenement is leuk en leerzaam zowel voor jeugd als volwassenen.
Publiek is van harte welkom van 14 – 17 uur.
Locatie Volkssterrenwacht Orion: Veilingweg 21b (op de 1e verd. van het Streekbos Paviljoen) aan de rand van het natuur/recreatiegebied het Streekbos in Bovenkarspel (dichtbij Enkhuizen). De toegang van dit evenement is gratis en er hoeft van te voren niet te worden aangemeld.
Info op: https://www.volkssterrenwachtorion.nl , op de Facebookpagina van Orion of bel naar: 0648850445

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen