woensdag 24 april 2024
spot_img

Oud-Andijkers bundelen talent voor goede doel

Het goede doel steunen in ruil voor een prentenboek. Dat is het idee van Janneke Kwantes. Janneke is de auteur van het voorleesboek ’Bibi het wolkje gaat op avontuur’. Mede dankzij de illustraties van Annemarie Gorter is het een prachtig kinderboek geworden. De van oorsprong West-Friese dames, zijn geboren en getogen in Andijk, hebben hun talenten gebundeld. De opbrengst van het boekje gaat volledig naar het goede doel. Dit doel wisselt per maand, net waar het nodig is. In oktober 2022 kwam het boekje uit en ging de opbrengst naar stichting Sint voor ieder kind. Met de huidige situatie in Turkije gaat de opbrengst naar giro 555.

Ook het goede doel steunen? Het boekje is online verkrijgbaar op bol.com of op de site: annemariegorter.com.

’Bibi het wolkje gaat op avontuur’ is een fantasieverhaal. Het gaat ook over avonturen en durven dromen, met een knipoog naar een beetje ondeugend zijn.

Bibi heeft een papa en een mama, een wolkenhuis, vriendjes en vriendinnetjes en woont in wolkenstad. De jonge lezer kan zich identificeren met het wolkje dat vrij door de lucht zweeft.

Bibi is een persoontje met een heel blij karakter. Dit leuke enthousiaste wolkje gaat zelf een avontuur tegemoet. Ze voelt zich al heel groot en denkt dat ze alles al helemaal zelf kan, maar zonder mama en papa lukt dat toch niet helemaal. Bibi komt per ongeluk op aarde terecht; zodoende moet ze zelf een oplossing bedenken om weer helemaal naar wolkenstad terug te zweven. Gelukkig helpen de dieren haar een handje.

Het kleurrijke kinderboek bevat 24 geïllustreerde pagina’s, is 25 x18 cm groot, en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen