dinsdag 16 april 2024
spot_img

Oud-Andijkse schrijft vierde boek

Het nieuwe boek van Tiny Mazereeuw is verschenen

In ‘Geboren tussen de apen’ neemt Tiny Mazereeuw de lezer mee in de omzwervingen van Gunnar. Van het keurslijf van een Duitse boerderij naar het keurslijf van het Duitse leger naar Nederlands-Indië en weer terug. Samen met Gunnar maakt de lezer dan ook kennis met het leven in en de geschiedenis van Nederlands-Indië. Deze bijzondere roman wordt sinds vrijdag 8 januari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Beieren 1880
Gunnar, de jongste zoon van de familie Schultze, groeit op in het boerenbedrijf. Hij verafschuwt de werkzaamheden. Wanneer zijn vader komt te overlijden verlaat hij zijn ouderlijk huis. Na een opleiding in Harderwijk komt hij als soldaat in Nederlands Indië terecht. De verschrikkingen van die periode raken Gunnar diep. Na zijn diensttijd zwerft hij doelloos rond en zoekt vergetelheid in de drank. Wanneer hij de kracht vindt zijn leven weer op te pakken ontmoet hij zijn grote liefde, het Indische meisje Mawa met wie hij vier kinderen krijgt. Wanneer Gunnar op zevenenveertigjarige leeftijd overlijdt dreigt voor Mawa terugplaatsing naar de kampong.

Tiny Mazereeuw is geboren en getogen in West-Friesland. Na haar opleiding als verpleegkundige vertrok zij naar de Veluwe, maar het West-Friese landschap heeft voor haar altijd zijn aantrekkingskracht gehouden. Dankzij deze achtergrond zijn haar eerste twee romans ‘Het begon bij Jacob’ en ‘De Meertoren’ tot stand gekomen. In 2019 schreef zij de roman ‘De Vijverengel. Deze romans zijn inmiddels in alle openbare bibliotheken te lenen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen