zondag 26 mei 2024
spot_img

Oud AVV Andijk zaalvoetbalteam (later veteranen) gaat al 32 jaar samen op pad

In 1990 kwam er onverwachts een verdwaalde Drenth bij ons op het dorp wonen, welke veel voetbal ervaring had opgedaan bij een voetbalvereniging in Emmen. Tenminste, dat zei hij…..

Hij wilde snel integreren in Andijk en ons zijn taal leren en besloot daarom lid de worden van het toenmalige AVV Andijk zaalvoetbal team.
Al tijdens zijn eerste wedstrijd maakte deze man een fantastisch doelpunt en het team was vol lof over deze nieuwe potentiële topscorer, daar konden ze zeker eindelijk een keer kampioen mee gaan worden.
Een scherp contract werd hem dan ook aangeboden, want de teamleden waren bang dat deze man snel weggekaapt zou gaan worden door de concurrentie.
Maar helaas was dat ook meteen zijn laatste doelpunt dat hij ooit gemaakt heeft in al die jaren dat hij in ons team gevoetbald heeft, dus de titelaspiraties waren al snel vervlogen en het contract werd snel omgezet tot een vrijblijvend iets…..

Bij deze fanatieke zaalsport hoort natuurlijk ook een stukje vertier, gezelligheid en een 3e helft en vrij snel kwam deze nieuwe speler met het idee om jaarlijks een wedstrijdje in Emmen te spelen tegen zijn oud teamgenoten uit Emmen.

Zo gezegd, zo gedaan en het eerste team uitje van de tot nu toe 31 die er daarna nog gekomen zijn was geboren!!
Daarna is het team nog 2 keer in Emmen geweest om tegen de oud teamgenoten te voetballen, daarna vonden ze het wel welletjes en gingen verder kijken waar ze zich ons nog meer konden vermaken.

Door blessureleed en ouderdom is de actieve voetbal periode van dit team al jaren geleden beëindigd, maar tot op vandaag gaat dit oud zaalvoetbal team nog jaarlijks een lang weekend weg om samen te genieten, verhalen uit de oude doos te halen, heerlijk te borrelen en te proeven van een stukje cultuur, zowel de Nederlandse als de Europese.
Ook de BBQ uit 1875 doet nog steeds ieder jaar zijn best om hun buikjes te verwennen, in samenspraak met de 2 ras BBQ’ers die in het team zitten: Bak en Braad.

Gedurende al deze jaren zijn vele dorpen, steden, huisjes, vakantieparken, hotels aangedaan in zowel binnen als buitenland en hebben ze daar hun sporen achtergelaten. (maar de kiekeboe was gelukkig telkens aanwezig…..)
De een ging al rokend op de ski de indoor skipiste af met een snelheid van 3km per uur, de ander probeerde nog weer een dartpijl die onderweg was naar de 180 terug te koppen.
Of midden in de nacht met de stofzuiger op muggenjacht in het huisje in het enge donkere bos.
En wat te denken dat iemand hoge nood heeft tijdens een fietstocht en dan de routekaart gebruikt tijdens het doen van zijn behoefte….dat was overigens de enige keer dat ze een superlang weekend weg waren, was effe zoeken naar de weg terug….

Ook William Shakespeare is een keer langs geweest tijdens het bezoek aan Maastricht met een openluchtvoorstelling van Romeo en Julia, tenminste dat dachten de inwoners van Maastrich.
Maar dat bleken er achteraf 2 van het team te zijn na een lange avond aan de borrel…..

In België kwamen ze terecht in het oudste café van Brugge, maar dat was maar oude troep volgens de groep oudste…. Ook de brouwerij van Straffe Hendrik werd aangedaan en na de rondleiding met proeverij waren de meeste wel toe aan hun bed met emmer……
Een vast onderdeel tijdens deze weekenden is de fietstocht met trapondersteuning en zijwieltjes, de overheerlijke BBQ en de scooter of solex tocht. Ook pitch en putt golf is traditie geworden tijdens de heenreis naar de geboekte locatie. Er is altijd wel wat te beleven tijdens deze weekendjes weg. De spelletjes zoals Jenga en het blokkengooien behoren natuurlijk ook tot de vaste bezigheden. En zo kunnen we nog heel lang doorgaan over al hun avonturen, maar dan wordt deze krant te groot en te zwaar.

Begin september gaan ze er met zijn allen weer op uit, dat is dan hun 32e uitje. Deze keer gaan ze naar het pittoreske Lochem waar ze ontzettend veel zin in hebben.

Op naar het 40e uitje zullen we maar zeggen, dan gaan jullie zeker weer van ze horen en de rest van de avonturen!!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen