donderdag 18 juli 2024
spot_img

Ouders en leerkrachten van de Bangertschool ‘gooien balletje op’

Meester Dick en juf Jolanda zijn vaste waarden in het leerkrachten volleybalteam van de Bangert. Zij gaan einde van dit schooljaar met pensioen en daardoor leek het er even op, dat er een einde zou komen aan een jarenlange traditie. Niets is minder waar! Voor de Sarto veiling bieden de leerkrachten van de Bangert ieder jaar een weergaloze volleybalwedstrijd aan. Wie wil dat nou niet? Een unieke ervaring; volleyballen tegen de juffen en meesters, om daarna gezellig na te zitten in de mooi ingerichte teamkamer. Om die reden gooide het Bangert team ‘een balletje op’ en ze waren het snel met elkaar eens; deze mooie verbindende activiteit moet voortgang hebben en de ‘oudgedienden’ worden als speciale gasten uitgenodigd.
 
Afgelopen vrijdag was het zover! Het Bangert team trad aan in de kleuren van ‘het andere oranje’. ‘De ouders’, waarvan het begrip ‘ouders’ heel ruim genomen wordt, waren goed vertegenwoordigd. Tijdens het inspelen werd al snel duidelijk dat beide teams kanshebbers waren voor de overwinning. Na een laatste check van het volleybalnet, kon het spel beginnen! Er werd sportief en fanatiek gespeeld. Het was dan ook een belangrijke wedstrijd. De uitslag was namelijk opgenomen in de ‘voetbaltoto van het EK’ waaraan de hele school meedoet. De druk was hoog!
 
Het vermoeden tijdens het inspelen werd bevestigd. De teams waren aan elkaar gewaagd. De stand liep steeds gelijk op. Het tellen was een uitdaging omdat het aloude scorebord begint bij  2 en 3 en de 15  ontbreekt, maar dat mocht de pret niet drukken! Er werden vier sets gespeeld. De 1e set werd gewonnen door de ouders, met een nipte voorsprong. De tweede set kwam in handen van het Bangert team, evenals de derde set. Bij aanvang van de vierde set, was de stand dus 1-2 en de einduitslag kon werkelijk alle kanten opgaan. Tot het einde van de vierde set leek het erop dat de ouders deze zouden winnen, zodat het in gelijkspel zou eindigen. Echter het Bangert team zette een eindsprint in en kon toch de overwinning binnen slepen. Eindstand 1-3. Dit is kenmerkend voor de Bangert, pieken op het juiste moment!
 
Deze vrijdag stond het Bangert team even ‘tegenover’ de ouders. In werkelijkheid staat het Bangert team altijd op gelijke hoogte met ouders. De samenwerking met ouders is voor de Bangert heel belangrijk. De sfeer deze avond, bevestigt het fijne contact met ouders. Zodoende ‘gooit Het Bangert team graag een balletje op’ en nodigt u uit om de eerstvolgende Sarto Veiling aanwezig te zijn om deze mooie traditie voort te zetten. U kunt op de Sarto veiling een gooi doen naar een prachtige plek in het ‘ouderteam’. Dit leidt tot een prachtige avond en er wordt ook nog een goed doel mee gesteund. Met deze mooie gedachte zijn er eigenlijk alleen maar winnaars!
 
 
 
 
 
 

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen