woensdag 24 april 2024
spot_img

Oudste inwoonster Andijk opent de Nederlandse Kampioenschappen 2024

Afgelopen zondag zijn de Nederlandse Kampioenschappen Kolven 2024 van start gegaan. Onder grote belangstelling is de opening verricht door de oudste inwoner van Andijk. Mevr. Wil Bakker – Laan, inmiddels 103 jaar oud, heeft samen met haar dochter de eerste uitklap van dit toernooi gedaan. Vanaf de oprichting lid van de Vrouwenkliek, al ruim 50 jaar geleden, wilde zij nu nog graag een keer in de zo vertrouwde kolfbaan staan.


Welkomstwoord door de voorzitter van kolfsociëteit Onder Ons, Cor Bakker.

Na een welkomstwoord door de voorzitter van kolfsociëteit Onder Ons en vervolgens een toespraak van de vice voorzitter van de KNKB, werd stil gestaan bij de leden, die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn.
Daarna de gebruikelijke erewijn voor een toost op het Kampioenschap. Dan de start van de wedstrijd om het NK 2024. Zoals al gezegd, de allereerste klap namens mevr. Wil Bakker door haar dochter en daarna konden 6 leden van de Vrouwenkliek en 6 leden van Onder Ons laten zien of ze goed genoeg zijn om de finale te mogen spelen.
Deze finale vindt plaats op zaterdag 9 maart vanaf 13.00 uur. Daaraan vooraf vanaf maandag j.l. gedurende de komende twee weken de voorrondes om te bepalen, wie er uiteindelijk in de finale mogen spelen om het N K 2024. Er worden op die middag 4 finales gespeeld; t.w. dames en heren en aspiranten dames en – heren. Het belooft een spannend toernooi te worden, waar zich 254 spelers en speelsters voor hebben aangemeld.
De dagdelen, waarop wordt gekolfd, vindt u op www.kolfsport.nl

U bent van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen