woensdag 24 juli 2024
spot_img

OVW Café 12 december: het verhaal van stadsbrouwerij Radboud

Bier. Het gouden vocht spreekt altijd tot de verbeelding. Ook als je liever iets anders drinkt. De bierbrouwers van stadsbrouwerij Radboud weten dat. Zij brengen de mystieke sfeer graag dicht bij huis. Via de eigen gebrouwen bieren die je nuttigt in menig café en restaurant in de regio of in het proeflokaal van de brouwerij. Op 12 december brengen zij hun verhaal én het bier naar OVW Café in café ’t Fortuin. Kom ook en geniet mee.

Op 31 maart 2017 opende Stadsbrouwerij Radboud de deuren naar een brouwerij, proeflokaal en kookstudio. Terug van weggeweest want al in 1554
werden onder de kasteeltorens van Radboud restanten van een brouwerij gevonden. Decennia later telt Medemblik liefst zes brouwerijen. Begin 19e eeuw zijn ze allemaal verdwenen. Tegenwoordig draait de stadsbrouwerij weer op volle toeren en brouwen zij diverse eigen speciaalbieren.

Nieuw management
In 2018 zijn twee nieuwe directeuren aangesteld: Martin Kroezen en Patrick Terwee. Onder hun management zet de brouwerij de bieren verder in de markt. Bij supermarkten en bij veel horeca binnen de Gemeente Medemblik en zelfs daarbuiten. Ook bij Hèt Café van Wervershoof en ’t Kerkje en Cultura in Andijk zijn de bieren van stadsbrouwerij Radboud verkrijgbaar.

Eigen bieren
Bert Boon die sinds 1 jaar als accountmanager bij de Brouwerij betrokken is. ‘Wij maken speciaalbieren en benadrukken de diversiteit aan smaken van ons 100% natuurlijke bier. Radboud de eerste, Lord Murray, Kwaaie Pier. Stadsbrouwerij Radboud ontwikkelt steeds meer soorten eigen bieren die je natuurlijk als eerste kunt drinken in het proeflokaal. ‘Het bier wordt gebrouwen waar je bij zit. Dat maakt de beleving zo compleet. Lokaal, kleinschalig, gezellig. We bieden een echt West-Fries sfeertje.’

Kom van deze sfeer én het bier proeven op donderdag 12 december. Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Ben je geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. De toegang is gratis.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen