woensdag 24 juli 2024
spot_img

OVW Café 21 november: presentatie Verdonk Broccoli door René Verdonk en Sabine van den Berg

Verdonk Broccoli bestaat 20 jaar. De markt vraagt voortdurend om verandering. Daar speelt team Verdonk handig op in: ‘We zijn voortvarend in onze bedrijfsvoering. Doen het graag goed. Dat moet ook als je bij wilt blijven. Wij proberen steeds opnieuw klaar te zijn voor de toekomst.’ Tijdens het OVW Café op 21 november vertellen René Verdonk en Sabine van den Berg alles over hun bedrijf en de agrarische wereld.

René Verdonk (47) groeide zo’n beetje op tussen de broccoli en andere groenten. Als klein ventje speelde hij op het land bij Kees en Maarten Botman. Later werkte hij bij zijn zwager Kees Botman en groeide hij uit tot zelfstandig broccoliteler. Tijdens zijn studie op het HAS ontmoette hij Sabine (49). Zij werkte na haar studie als hovenier, maar in 2002 besloten ze Verdonk Broccoli als maatschap voort te zetten.

Duidelijke taakverdeling
De rollen zijn duidelijk verdeeld; René zorgt voor de teelt en Sabine coördineert de verwerking en afzet. Een hele kluif met inmiddels zo’n 30 man personeel als het seizoen op volle sterkte draait. Zeker omdat het, op 2 man na, allemaal Poolse en Roemeense medewerkers zijn. Om hen onderdak te bieden bouwden ze een hotel op het eigen terrein. Zo is het woonplezier voor het seizoenspersoneel gewaarborgd.

Winnen doe je met zijn allen
‘Om een constante kwaliteit te blijven leveren en het bedrijf te doen slagen, zorgen we goed voor ons personeel. Want winnen doe je niet alleen, winnen doe je met zijn allen. We kijken steeds hoe we het werk leuker en lichter kunnen maken. Ook op het gebied van duurzaamheid innoveren wij voortdurend. Het is wat de markt vraagt, maar ook wat het werk leuk maakt. We zijn graag in beweging om de toekomst een stap voor te blijven.’

Op donderdag 21 november delen René en Sabine hun bedrijfsverhaal dat onlosmakelijk verbonden is met hun persoonlijke verhaal. Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof.
Ben je geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. De toegang is gratis.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen