vrijdag 21 juni 2024
spot_img

OVW Café 8 maart: ‘LED-verlichting is de toekomst van de tuinbouw’

Maak tijdens het OVW-café op 8 maart kennis met Wessel van Paassen. Zijn bedrijf Green Simplicity biedt LED-verlichting waarmee tuinders en kwekers zelf aan de slag kunnen. Het juiste lichtrecept bevordert de teelt en zorgt voor optimale groei. In café ’t Fortuin vertelt hij over zijn liefde voor planten en techniek. ‘LED-verlichting is de toekomst van de tuinbouw.’

Green Simplicity is opgericht door Wessel van Paassen, tuinderszoon én studiebol. Wessel groeide op in de tuinbouw. In de chrysantenkwekerij van zijn vader Fred van Paassen in Andijk begon zijn kennis en liefde voor planten. Toen hij ouder werd groeide ook een andere liefde: die voor techniek en wat die kan betekenen voor de tuinbouw. Tijdens diverse opleidingen deed hij onderzoek naar LED-verlichting in de tuinbouw.

Juiste lichtrecept
Een sterke mix van praktijkervaring en studie maakt dat hij vanuit de plant denkt, en die zienswijze combineert met LED-technologie. Wessel ontdekte hoe je LED per specifiek gewas kunt inzetten om de plant ideaal vorm te geven. Het juiste lichtrecept voor de juiste plant betekent een enorm potentieel voor de tuinder/kweker.

Toekomst van de tuinbouw
Wessel vindt dat plantgericht onderzoek voor iedere tuinder toegankelijk moet zijn. Tuinders kennen hun gewas immers als geen ander, en zijn pas overtuigd als ze iets met eigen ogen zien. Daarom ontwikkelde hij met Green Simplicity LED-oplossingen waarmee tuinders, kwekers en breeders zelf aan de slag kunnen. Wessel heeft teeltsystemen bedacht die eenvoudig te gebruiken zijn voor nauwkeurige experimenten met LED-verlichting.

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!

Voor meer informatie:
www.ovw.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen