dinsdag 21 mei 2024
spot_img

OVW Café 8 november: presentatie Schouten Tulips

Familiebedrijf Schouten zorgt voor kleurrijke wereld

Drie generaties Schouten borgen de groei van N. Schouten & Zn. Sinds kort onder de naam Schouten Tulips. Het familiebedrijf vindt zijn wortels in de Westfriese klei, waar zowel de tulp als de ondernemersgeest alle ruimte krijgen. Tijdens het OVW Café op 8 november delen Frank en Boy Schouten een stukje verleden, heden en toekomst van hun kleurrijke wereld.

Een vertrouwd recept met een nieuwe naam. Sinds kort heet N. Schouten & Zn. Schouten Tulips. Vertrouwde én nieuwe gezichten zorgen voor een ‘colorful world’ door het telen, verwerken, handelen en wereldwijd exporteren van verschillende soorten tulpen.

Van Wervershoof naar de wereld
De gebroeders Nic en Siemen Schouten begonnen samen in 1948 in Wervershoof. Twintig jaar later splitsten zij het bedrijf. Nic zette samen met zijn zoon Piet Fa. N. Schouten & Zn. voort. Later traden ook zonen Siemen, Klaas en Frank toe tot het bedrijf. De firma ontwikkelde zich in rap tempo tot grote onderneming. Van Wervershoof verhuisde het bedrijf naar Zwaagdijk-Oost waar ruimte was voor verdere groei. De ondernemersgeest werd door beide broers doorgegeven aan hun zoons.

Nieuwe generatie
Inmiddels worden tulpen gekweekt in Nederland, Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland. Jaarlijks worden er zo’n 55 miljoen Hollandse, 8 miljoen Nieuw-Zeelandse en 8 miljoen Italiaanse tulpenbollen gebroeid. De nieuwe naam Schouten Tulips past bij de internationale groei. De nieuwe generatie, broers Boy en Lex, nemen op termijn het roer over van vader Frank. Door de export en handel van bollen en bloemen geven zij de wereld een beetje meer kleur.

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!
Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, 1693 AK Wervershoof
Voor meer informatie: www.ovw.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen