dinsdag 25 juni 2024
spot_img

OVW Café 9 januari: Digitale fraude: hoe kunt u het herkennen?

Digitale fraude is in het huidige online landschap aan de orde van de dag. Iedereen heeft wel eens een vals bericht gezien die van uw bank lijkt te komen. Hackers en fraudeurs gaan zich te buiten via internetsites, e-mail, sms en WhatsApp. Op 9 januari vertellen Alix Konijn, Directeur Bedrijven, en zijn collega Wilco Sperling van Rabobank West-Friesland er alles over. Ontmoet en ontdek tijdens het eerste OVW Café van 2020 in Wervershoof.

Wilco Sperling is CDD Analist van het Regionaal CDD Expert Team van Rabobank Nederland. Hij neemt u mee in de wereld van digitale fraudes in de praktijk. Denk hierbij aan CEO-fraude, Helpdeskfraude, WhatsApp fraude, Marktplaatsfraude en valse sms-berichten en e-mails. Deze lijken ogenschijnlijk van uw bank te komen, maar veel vaker dan u denkt is dit niet het geval. Tijdens deze korte en boeiende presentatie vertelt Wilco over de vele vormen van fraude en hoe hackers en fraudeurs te werk gaan.

Cybercrime
Alix: “Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van digitale fraude. De berichten via mail, sms en WhatsApp herkennen de meesten wel, maar er is meer. Vooral de nog onbekende manieren vormen een gevaar. Onlangs organiseerden we twee informatie avonden over Cybercrime. Deze waren beide uitverkocht. Dat geeft wel aan hoe zeer dit onderwerp leeft.”

Fraudevrij 2020
Op donderdag 9 januari biedt de Ondernemersvereniging van Wervershoof een podium aan Alix en Wilco om hun verhaal te delen en vragen te beantwoorden. Aansluitend proosten we met de ondernemers uit de regio op een fraudevrij, succesvol en gezond 2020!

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!

Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190
1693 AK Wervershoof
www.ovw.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen