OVW Café op 16 februari

Ondernemer Pedro Weel blikt terug

106
Pedro Weel. Foto aangeleverd

Op 16 februari geeft Pedro Weel, voormalig eigenaar van groothandel Weel, inzicht in het voortdurend veranderende ondernemerslandschap. Hij zoomt in op verschillen en overeenkomsten tussen toen en nu. U bent van harte welkom op 16 februari vanaf 18.00 uur in ’t Fortuin Café, restaurant & Catering.

Voor bierminnend West-Friesland was de naam Weel lange tijd een fenomeen. Pedro was de derde generatie in de groothandel. Decennia lang voegde het bedrijf zich naar het voortdurend veranderende ondernemersklimaat. In 2007 stapten Pedro en zijn Annemieke uit het bedrijfsleven, maar nog altijd is hij actief binnen verschillende besturen. ‘Er is veel veranderd, maar sommige dingen veranderen nooit. Persoonlijk contact als basis voor klantenbinding blijft van groot, vaak onderschat, belang.

In 1916 startte opa Weel een brandstoffenhandel – mét benzinepomp- en een bierbottelarij. Al snel werd het bier gepasteuriseerd waardoor het langer houdbaar werd. De onderneming verkocht fusten bier en frisdranken aan de regionale horeca. Vader Weel nam het roer over en verhuisde naar de Nijverheidsweg waar de brandstoffen plaats maakten voor wijn en gedistilleerde dranken. Drankenhandel S.N. Weel & Zn. werd een belangrijke speler op de markt. Met zijn 19 jaar was Pedro de jongste frisdrankenfabrikant van Nederland. ‘Als vanzelfsprekend nam ik de zaak van mijn vader over. Het begin van roerige tijden.’

De onderneming overleefde een verwoestende storm, een grote brand en het verlies van het agentschap voor Heineken en Amstel. Het was incasseren en aanpassen. Om het bedrijf gezond te houden breidde Pedro het assortiment uit tot een totaalpakket met food en non-food producten voor de horeca, uitgezonderd de versproducten. Ook de levering van kerstpakketten werd een belangrijker pijler, onder begeleiding van Annemieke. Een laatste resetmoment leidde tot een samenwerking met levensmiddelengroothandel de Kweker die het bedrijf in 2003 overnam. Pedro Weel, ondernemer pur sang, blikt terug.

Bezoek de presentatie
Kom naar het OVW Café op donderdag 16 februari vanaf 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd in de OVW of het onderwerp van de presentatie? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!