vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Özcan Akyol in het schrijverscafé bij Cultura Plus

Op zondagmiddag 6 oktober is columnist, schrijver en presentator Özcan Akyol (Deventer 1984) onze gast in het schrijverscafé.

Hij volgde de MAVO en studeerde later journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het AD, de Stentor, Tubantia m De Gelderlander de Varagids en nog veel meer. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literairvoetbalblad Hard Gras.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut EUS. Het boek is een semi-autobiografische schelmenroman en zorgde onder andere na een optreden bij DWDD voor veel beroering. De reacties op het boek waren wisselend. Een aantal mensen had moeite met het grove taalgebruik en vond het verhaal niet gelaagd. Een andere groep noemde het een tragikomisch en schokkend relaas van iemand die volledig ontheemd door het leven moest. Ondertussen zijn er meer dan 30.000 exemplaren verkocht.
In 2014 verscheen het boekje; Hé, scheids jij hebt thuis zeker nikst te vertellen. Een verzameling platgetrapte grappen, humoristische dialogen en volstrekt onlogische taaltwisten op en rond het voetbalveld.
Zijn tweede roman Turis werd een bestseller en betekende zijn definitieve doorbraak. Inmiddels maakt hij ook televisieprogramma’s zoals de documentaire “De neven van Eus” over Turkije.

Kortom genoeg ingrediënten om een plaats te reserveren voor zondagmiddag 6 oktober om 15.00 uur in Cultura Andijk. Toegang € 10.00 (inclusief kopje koffie/thee).

U kunt zich opgeven op het volgende mailadres:
culturaplus2.0@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen