maandag 24 juni 2024
spot_img

Paddenstoelen Dijkgatbos Wieringermeer

Oktober is van oudsher dé paddenstoelenmaand, ze horen bij een herfstbos!

IVN West-Friesland organiseert zondag 18 oktober een speciale paddenstoelentocht door het Dijkgatbos. Gids Marco van der Lee neemt grotere kinderen en volwassenen mee langs plekken met bijzondere paddenstoelen.

Namen vaststellen is goed kijken en vergelijken. Een verrassende bezigheid voor doorzetters die meer over de soortenrijkdom en het nut van deze opruimers van het bos willen weten. De sporen van een paddenstoel laten zich gemakkelijk bekijken met een spiegeltje. Ze hebben plaatjes of buisjes. Er zijn er met wimpers, met een soort van nestje, of met gekke namen zoals fopzwam of plooirokje. Het Dijkgatbos is rijk aan paddenstoelen en soorten die niet zo algemeen zijn.

Start en eind tijd: 11.00 – 13.00 uur. Locatie: Parkeer terrein Dijkgatbos (Waterkeringpad) Wieringermeer. Kosten € 2,-p.p. Kinderen onder de 12 jaar een vrijwillige bijdrage.
Maximaal 10 volwassenen ivm Corona regels.
Tip: Goed schoeisel aandoen en een loep of spiegeltje meenemen.

Aanmelden tot 17 oktober via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl. Bij bevestiging van deelname wordt een google print van de startlocatie meegestuurd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen