dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Padelclinic vindt eindelijk plaats!

20 Oktober was het dan zo ver; de padelclinic vond eindelijk plaats.

Deze sportieve clinic was aangeboden door Koen Sijm, Arjan Bank en de Dars op de kinderveiling en de veiling van Sarto en een aantal weken later op de veiling van Cultura. Dat zorgde ervoor dat die zaterdagavond een gemêleerd gezelschap in de tennishal van de Dars verscheen.
De jeugd nam om 18.00 uur de aftrap. Spelenderwijs maakten de kinderen kennis met deze sport die enorm in opmars is. Met rode, bezweette koppies verlieten zij na een uur de padelkooi, verontwaardigd dat het uur nu al om was. 19.00 uur was het de beurt aan de sportievelingen van Sarto.

We maakten kennis met de speciale rackets en ballen en kregen daarbij vakkundige uitleg van Ruud. Zijn theorie klonk aannemelijk, maar toen de praktijk nog. Dat bleek een heel ander verhaal. Je kunt de ballen niet alleen van de tegenstander aan de overkant verwachten maar ook via het glas en gaas aan de achter- en zijwanden.
Nadat Ruud en Arjan ons eerst hadden laten oefenen door ballen vanuit verschillende posities te slaan, gingen we over op een partijtje. De mannen tegen de vrouwen.
We zaten net lekker in het spel, toen ze zoemer ging en we plaats moesten maken voor de Cultura Klappers.
Van achter glas, voorzien van een natje en een droogje door de organisatie, konden we volgen hoe de 3e groep genoot van de training van twee heel enthousiaste instructeurs.

Namens alle padeldeelnemers van die avond: Hartelijk dank en een dikke pluim voor deze padelclinic!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen