dinsdag 25 juni 2024
spot_img

“Pannaveld” gewenst op Andijk West

Demian (9 jaar) en Quinten (6 jaar) Timmermans zijn broers. Ze zijn beiden gek op voetballen, het liefst de hele dag. In Andijk West is het alleen erg lastig om dichtbij huis goed te kunnen voetballen.
Het terrein bij Sarto ligt vol met kuilen en er staan hoge bomen omheen. Bij storm of stevige wind komen er geregeld grote takken naar beneden vallen. Het plein bij gymzaal ‘De Krimper’ is glad door het mos en er ligt vaak hondenpoep, dit geldt ook voor het voetbalveld bij het terrein van Smallsteps.
“Wij wonen op het Voorstuk, maar doordat er hier steeds meer huizen bij zijn gekomen en er dus ook meer auto’s bijkomen, is het niet verstandig om hier tussen te voetballen,” vertellen de jonge voetballertjes. “Wij hebben op school en in de buurt (samen met Goos) heel veel handtekeningen verzameld en wij wilden deze handtekeningen graag aanbieden aan de Burgemeester van Gemeente Medemblik in de hoop dat er ruimte is voor een mooi Pannaveld, waarvan wij en veel andere kinderen uit Andijk West heel veel gebruik van zullen gaan maken.”

Op vrijdag 18 mei kwam wethouder Fit naar de school van de jongens toe om over hun wens te worden ingelicht en om de handtekeningen in ontvangst te nemen. Zij gaf aan het een goed initiatief van Demian, Quinten en Goos te vinden en zal de wens bespreken binnen het college. “Toezeggingen zijn nog niet gedaan, dus iedereen moet nu heel hard duimen. Dan gaat het hopelijk lukken!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen