De gemeente Medemblik en dus ook het dorp Andijk is een groeiende gemeente. Vooral de 65+ is juist een groeiende groep. Om het dorp leefbaar te houden voor iedereen, is te zorgen voor geschikte woonruimte, zodat iedereen in het eigen dorp kan blijven.

Andijk heeft altijd als slogan gehad goed wonen, werken en recreëren. Terwijl de bejaardenhuizen wegvallen of alleen nog voor ouderen met een echte zorgindicatie zijn. Is er bijna geen passende woonvorm voor de ouderen te vinden. Vele ouderen wonen in vrijstaande woningen met veel grond en/of schuren. Zij wonen te groot en gebruiken delen van de woning niet en het onderhoud wordt te veel voor ze. Daar komt bij dat de ouderen dan ook nu niet willen verhuizen, zolang de gezondheid het toelaat, maar ook omdat er niets passends is, blijkt uit onderzoek. Maar helaas komt de ouderdom nog steeds met gebreken en altijd op het verkeerde moment en dan zijn er nog geen stappen gemaakt in welke vorm dan ook. Nieuwbouw sluit nauwelijks aan bij de behoeften van deze steeds groter wordende groep, terwijl een groot deel van alle nieuwbouwwoningen geschikt zou moeten zijn voor hen.
De sleutel om de woningkrapte (deels) op te lossen ligt zeker in het laten doorstromen van huishoudens die niet meer passend wonen. Dit is aan het einde van de verhuisketen, bij de 65+er.
Wanneer de 65+ers kunnen verhuizen naar een passende woning, één die wel past bij hun levensfase, komt er een grote gezinswoning vrij. Dit is hier vaak een vrijstaande woning met schuur. De doorstromers laten dan ook weer een eengezinswoning achter, vaak weer wat kleiner. Zo komt er een grote golf van doorstromende huishoudens op gang. Zelfs de starter heeft hier baat bij. Zoals hieronder te zien.

We hebben nu 2 gelijkvloerse appartementen in ons aanbod 1 te huur en 1 te koop.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Kuin makelaardij: 0228 59 22 53